FOTO: Cestovni trkač iz Porschea, peta generacija 911 GT3 modela

Autor: D.Ho

Porsche ima dugu povijest te zavidna postignuća kroz utrke s cijelim asortimanom Carrere 911. Najnoviji stroj je upravo predstavljen u Ženevi, radi se o dugo očekivanoj petog generaciji 911 GT3 modela.

Motor koji pokreće ovaj automobil je vrhunac prirodno aspirirane izvedbe bokser motora. 3,8-litreni šest-cilindarski motor proizvodi 475 Ks. Performanse, 3,3 sekunde s vremenom kruga na Ringu u manje od sedam i pol sekundi.

Novi Porsche 911 GT3 prvi je model ovog branda koji dolazi sa sustavom upravljanja stražnjim kotačima koji ovisno o brzini automobila skreće stražnje kotače u jednu ili drugu stranu ne bi li poboljšao stabilnost automobila i njegovo držanje podloge.

Dok je tehnološki novi GT3 odmakao daleko od tradicije, vizualno je on i dalje dosljedan modelima koje nasljeđuje. Tu su i dalje agresivni prednji branik s velikim usisnicima zraka, veliki stražnji spojler, 20-colni aluminijski naplatci s jednom točkom učvršćivanja, podesivi ovjes i blokada diferencijala.

Novi Porsche 911 GT3 kreće u prodaju sljedećeg mjeseca i to po početnoj cijeni od milijun kuna koliko će za njega morati izdvojiti Nijemci.

Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.