FOTO: BMW za Peking priprema premijeru produžene limuzine Serije 3

Autor: D.Ho

Jedan auto salon nije još niti završio, a proizvođači se već okreću novima. Tako će BMW na nadolazećem salonu automobila u Pekingu predstaviti svjetsku premijeru specijalne verzije limuzine serije 3.

BMW serije 3 s produženim među osovinskim razmakom prvi je takav automobil iz bavarske tvornice u ovoj seriji. Prilagođen je potrebama kineskih kupaca koji su zahtijevali više prostora i komfora za putnike na stražnjim sjedalima. Nova Serija 3 LWB sada ima međuosovinski razmak 2,92 metra, čime se dužina automobila povećava do 4,734 metara što je 11 centimetara više od redovnog modela.

Izvana, razliku možete uočit na duljim stražnjim vratima, te modificiranim prozorima s kromiranim rubom koji se širi prema C-stupu.

BMW Serije 3 Long Wheelbase nudit će se s tri motora, 320 Li kojeg pokreće 2,0 turbo motor snage 185 Ks, 328 Li snage 245 Ks, te 335 Li za sportski nastrojene vozače snage čak 305 Ks. Sva tri motora su benzinska, u kombinaciji sa osam brzinskim automatskim mjenjačem te pogonom na stražnje kotače.

Serija 3 LWB model proizvodit će se u najnovijem proizvodnom pogonu u Shenyangu, a automobil će se za sada prodavati isključivo u Kini, no zanimanje je veliko, pa se očekuje i verzije za ostatak tržišta.




Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.