Foto:Guliverimage

DOŠLO JE DO VELIKE PREKRETNICE: Električni automobili preuzimaju tržište

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š.

Po novom istraživanju tvrtke EY Mobility koje je provedeno na uzorku od 13 tisuća vozača iz 18 zemalja svijeta primjetan je novi trend među kupcima novih vozila,

Naime, po prvi put više od polovice ispitanih, 52 posto, izjavili su kako će pri novoj kupnji automobila odabrati potpuno električno, plug-in hibridno ili hibridno vozilo.

U tom novom trendu prednjače Talijani od kojih je čak 73 posto izjavilo kako će novi automobil biti električni, a slijede Kinezi i Južnokoreanci kod kojih više od 60 posto ispitanika je spremno prebaciti se na struju.

Amerikanci ne prate trend

S druge strane samo 38 posto Australaca i 29 posto Amerikanaca žele električno vozilo, a čak 88 posto ispitanika voljno je platiti više za električno vozilo.

“Rezultati označavaju prijelomnu točku na globalnom tržištu automobila. Prvi put otkako prikupljamo ove podatke, više od 50 posto potrošača diljem svijeta reklo je da želi elektrificirano vozilo”, izjavio je Randy Miller iz EY-a i nadodao:

“Nema sumnje da je globalno povećanje cijena goriva odigralo važnu ulogu u novom trendu, ali briga za okoliš također je pri vrhu liste među kupcima. Sada je na autoindustriji da zadovolji ovu potražnju. Proizvođači moraju brzo uhvatiti korak”, zaključili su iz EY-a.




Autor:Dnevno.hr/G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.