fbpx
pixabay

DOBRE VIJESTI! TESLA OD SADA GOVORI HRVATSKI! Tehnološki najnapredniji model na tržištu sada postaje potpuno razumljiv

Autor: Andrej Jelušić

Novi automobili su puni raznih tehnoloških novotarija. Većina vozača gotovo ih ni ne koristi ili ih koristi vrlo rijetko.

Razlog je što vrlo često novi automobili ne dolaze sa sustavom na hrvatskom jeziku. Poprilično je to čudno s obzirom da danas svaki mobitel s daleko više funkcija dolazi s menijem na našem jeziku.

Vjerojatno tehnološki najnapredniji automobil na hrvatskom tržištu – američka Tesla je do sada dolazila na engleskom jeziku. Kažemo do sada jer se i to uskoro mijenja.

Bez potrebe dolaska u servis

Tesla je prošlog tjedna obavijestila da će svi sadašnji i budući vlasnici moći odabrati hrvatski kao jezik korisničkog sučelja svoje Tesle. Imat će mogućnost prelaska s engleskog ili bilo kojeg drugog jezika na hrvatski zahvaljujući novom bežičnom ažuriranju softvera.

Foto: Tesla

Ovo novo ažuriranje dolazi svim kupcima putem Wi-Fi mreže. Njegovo implementiranje na cijelu Teslinu flotu može potrajati nekoliko dana.

Poput pametnog telefona

Tesla je pionir u konceptu automobila koji s vremenom postaju sve sposobniji, zahvaljujući besplatnim, bežičnim ažuriranjima softvera u kojima uživaju svi kupci Tesle. Iako tradicionalni automobili imaju statičke značajke, Tesla je sličniji pametnom telefonu, dodajući novu funkcionalnost i poboljšanja tijekom života automobila.

Foto: Tesla

Otkako su 2012. predstavili Model S, izbacili su stotine bežičnih ažuriranja koji su automobile učinili pametnijima, bržim, sigurnijim i ugodnijim za vožnju.

Od lansiranja u Europi 2019. godine, Model 3 imao je mnoštvo dodanih značajki, uključujući povećanje najveće brzine, povećanje brzine punjenja i čitav niz igara.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.