Foto: GuliverImage/ilustracija

Čovjeku došla kazna od 1,3 milijuna eura za prometni prekršaj: ‘Plati ili se pojavi pred sudom’

Autor: Ivor Krapac

Jednog vozača je pri kraju ljeta presjeklo zbog situacije u kojoj inače ne dolazi kazna od kakve se pada s nogu, ali njemu se dogodilo upravo to – zbog ‘globe’ u protuvrijednosti od nešto više od 1,3 milijuna eura.

Takvu kaznu dobio je Connor Cato, koji je u rujnu u američkoj Georgiji bio uhvaćen u prometnom prekršaju jer je vozio oko 56 kilometara na sat iznad dopuštene brzine na tom mjestu. Snimljen je i zaustavljen, sve je zabilježeno, a potom je dobio kaznu od 1,4 milijuna američkih dolara.


Čovjek nije mogao vjerovati u ono što vidi. Pretpostavio je da se radi o pogrešno ispisanoj cifri, no dobio je odgovor da to mora platiti ili se pojaviti na sudu kako bi odgovarao za svoj prekršaj.

Dobio objašnjenje

Bila je to situacija kakvu ranije nije doživio niti odvjetnik Sneh Patel, čije riječi prenosi New York Post.

“Takav iznos se inače određuje za slučajeve krijumčarenja droge, za ubojstvo ili za teži fizički napad, nešto tog tipa”, rekao je odvjetnik za jednu radijsku postaju.

Ipak, za vozača je došao i sretni preokret u ovoj priči. Na koncu, nije morao platiti milijunski iznos. Ipak je bio puno manji.
Službeno objašnjenje jest da je milijunski iznos bio stavljen automatizmom, prije poziva na sud na kojem se vozač mora pojaviti kako bi mu bila određena prava kazna. Tako funkcionira tamošnji softver kojim se izdaju kazne.

U ovom slučaju, sretna je vijest da je kažnjeni vozač nekako preživio, a da ga ne pogodi srčani udar nakon što je ugledao milijunski iznos kazne.

Na sudu će saznati koliko točno mora platiti, a to neće premašivati iznos od oko 1.000 američkih dolara, 943 eura.

Pet zlatnih savjeta za sigurniju i odgovorniju vožnju
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.