Foto: Vlado Kos / CROPIX / Ilustracija

Auto na zebri naletio na hrvatskog vozača električnog romobila, epilog pokazao tko je kriv

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Električni romobili su sve popularniji i jure, ponekad izazivaju opasnost i za druge, a u jednoj takvoj situaciji koja je bila zabilježena u Bjelovaru, tamošnji sud je presudom pokazao tko je kriv ako na pješačkom prijelazu dođe do sudara automobila i električnog romobila na kojem čovjek u vožnji ide preko zebre.

Pješački prijelaz je za pješake, stvari su tu jasno postavljene, a to vrijedi i za one koji na zebru dolaze s električnim romobilom. Moraju sići i svoj romobil gurati preko pješačkog prijelaza, kako je pokazao epilog sudske priče koja je u Bjelovaru došla kraju lani sredinom prosinca.

Općinski sud u Bjelovaru je tada presuđivao o krivnji u sudaru u kojem je vozačica osobnog automobila naletjela na vozača električnog romobila koji je bez silaska s romobila išao preko pješačkog prijelaza. Vozačica je bila oslobođena optužbe da se nije vozilom zaustavila ispred obilježenog pješačkog prijelaza kako bi propustila sve koji su stupili na pješački prijelaz, kako je objavila Revija Hrvatskog autokluba. Odgovornost je bila na vozaču romobila koji je sa svojeg vozila morao sići.

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Ozlijeđen, ali i odgovoran za sudar

U ovom slučaju, odgovornost za sudar bila je na čovjeku koji nije sišao sa svojeg romobila na pješačkom prijelazu, na kojem je trebao biti samo pješak ako na kolniku nema označene staze za bicikle, ili za električne romobile čiji se vozači također služe tom stazom.

U situaciji iz Bjelovara toga nije bilo, a vozač romobila je u sudaru za koji je bio odgovoran pretrpio i posljedice zbog ozljeda, srećom, samo lakih. Pao je na kolnik nakon sudara s automobilom, a posljedice su bile i u nastaloj šteti.

Zabilježena je materijalna šteta i na automobilu i na električnom romobilu, a s raspletom ovog slučaja na sudu u Bjelovaru, došla je pouka kako treba reagirati dok se na romobilu dođe do pješačkog prijelaza.

Hrvati otkrili o kojem autu sanjaju: Pregledavali su ga najviše, a cijena će vas iznenaditiAutor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.