Guliver Image

NOVI NAPAD, TUŽIO TESLU I VLASNIKA MUSKA: ‘Ovo toksično radno okruženje interno se razvija godinama’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Čini se da je polako postao trend tužiti Teslu i Elona Muska. Još jedan takav primjer nam dolazi, a potaknut je zbog “toksičnog ponašanja na radnom mjestu”.

Naime, podnio ju je dioničar Solomon Chau protiv 11 članova uprave i izvršnog direktora tvrtke.

Tužitelj navodi da je proizvođač električnih automobila prekršio svoje ovlasti stvarajući kulturu diskriminacije i uznemiravanja na radnom mjestu, što je skupo koštalo proizvođača automobila.

‘Toksična kultura’

Ali kako on to objašnjava?

“Toksično radno okruženje interno se razvija godinama, a tek nedavno se pojavila istina o Tesli, što je dovelo do pravnih postupaka od strane državnih regulatora i privatnih strana”, rekao je Chau u tužbi.

Dalje nastavlja.

Foto: Guliver / Miguel Roberts/The Brownsville Herald via AP

“Teslina toksična kultura radnog mjesta prouzročila je financijsku štetu i nepopravljivu štetu ugledu tvrtke”.




Isto tako, tužba je vjerojatno povezana s nedavnom tužbom Kalifornijskog odjela za pošteno zapošljavanje i stanovanje zbog rasne diskriminacije i uznemiravanja.

Naime, agencija je u veljači izjavila da je pronašla “dokaze da je Teslina tvornica Fremont rasno segregirano radno mjesto na kojem su afroamerikanci izloženi rasnim vrijeđanjima i diskriminaciji”, navodi Fortune.

Što kažu iz Tesle? Opovrgnulu su ove navode, ali tvrtka se suočila s još nekoliko optužbi za diskriminaciju na radnom mjestu od strane nekoliko zaposlenika.




Nekoliko zaposlenica također se oglasilo, navodeći kako je “seksualno uznemiravanje rasprostranjeno u tvornici Fremont”.

U svakom slučaju, puno tužbi je na stolu…

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.