Foto: GMC

NEKAD VOJNIK, DANAS EKOLOG: Popularni Hummer postaje ‘strujić’, doznajte kada ga možemo očekivati na cesti

Autor: Andrej Jelušić

Američki proizvođač automobila General Motors namjerava predstaviti električnu verziju svog najpopularnijeg SUV-a Hummer 3. travnja 2021. godine.

Da, dobro ste pročitali, nekadašnje vozilo američke vojske uskoro bi trebalo biti pogonjeno strujom. GM je u listopadu prošle godine predstavio pickup verziju Hummera krcatu tehnologijom i čiji domet iznosi 563 kilometra.

Foto: GMC

Tvrtka će proizvoditi električne Hummere pod svojim brandom GMC, ali zasad nije poznato kada će zapravo početi proizvodnja. U slučaju električnog pickupa to će se dogoditi krajem ove godine.

GMC je pokazao svoj predprodukcijski električni Hummer u snježnim uvjetima u Michiganu gdje je naglasio njegove off-road mogućnosti.

Foto: GMC

GM je “umirovio” Hummer 2010. godine nakon što je globalna recesija uzrokovala rast cijena goriva, a sada oživljava brand ulaganjem milijardi dolara u razvoj novih vozila.

Foto: GMC

Tvrtka je čak redizajnirala svoj logo kako bi izgledao poput električnog utikača i kako bi naglasila svoju usmjerenost na električna vozila.

Foto: GM

Hummer će biti prvo vozilo koje će koristiti GM-ove nove baterije Ultium kapaciteta od 50 do 200 kWh i dometom od najmanje 644 km.




Hummer EV biti će predstavljen 3. travnja ove godine, pitanje je samo koliko će težiti ako uzmemo u obzir baterije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.