Najprodavanija limuzina na svijetu dobila umiveno lice i novu tehnologiju

Autor: Andrej Jelušić

Toyota Camry legendarna je limuzina koja je osvojila bezbrojne nagrade od početka prodaje 1982. godine.

Prodaje se u više od 100 zemalja u cijelom svijetu, a do sada je prodano preko 19 milijuna komada.  Uz godišnju prodaju od preko 700.000 vozila, Camry ostaje najprodavanija velika limuzina na svijetu, a 2021.godine stiže njegovo osvježenje.

Camry Hybrid je proizvod dizajnerske i konstrukcijske filozofije Toyotine nove globalne arhitekture (TNGA) koja daje karakteristike “zabavne za vožnju“.

Nudeći konkurentnu i zanimljivu alternativu postojećoj ponudi u segmentu, zahvaljujući snažnom, samopunjivom hibridnom pogonskom sklopu s 2,5-litarskim motorom od 218 KS, Camry Hybrid sasvim jasno cilja na tržište flota koje pokriva 85% ukupne prodaje vozila.

Unutrašnjost, koja je i tako već hvaljena zbog udobnosti, prostranosti, osobito na stražnjim sjedalima, sada je osvježena novom bojom i novim oblogama, te se odlikuje novim, većim, visoko postavljenim, središnjim zaslonom od 9“, s unaprijeđenim mogućnostima povezivanja.




Prednji kraj Camry Hybrid za 2020. je preoblikovan, s novim prednjim branikom, te gornjom i donjom maskom koje daju snažniju dinamičnost, veći prestiž i dojam širokog stava na cesti. Puni središnji volumen koji se proteže od poklopca motora, isprepliće se s kutovima branika i tako stvara nisku, široku i odvažnu čeonu površinu.

Letvice donje prednje maske šire se dinamički prema bokovima, dodatno naglašavajući snažan i dojmljiv stav vozila na cesti. Sama donja maska je dostupna u crnoj ili tamno sivoj boji, dok bočni ukrasi maske mogu biti izvedeni u kromu ili u srebrnoj boji.




Dodatnu profinjenost Camryju Hybridu 2020. daju elegantna nova siva boja Deep Metal, te izmijenjena boja sklopova stražnjih svjetala.

Camry Hybrid za 2020. je opremljen najnovijom izvedbom sustava Toyota Safety Sense – nizom tehnologija aktivne sigurnosti usmjerene na sprečavanje ili ublažavanje sudara u velikom broju prometnih situacija.

Sustavu predsudarne zaštite (Pre-Collision System – PCS) je pridodano nekoliko novih funkcija. One uključuju uočavanje nadolazećih vozila, zakretanje upravljača u nuždi (Emergency Steering Assist – ESA) i pomoć pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance).

Prodaja osvježenog Camryja Hybrida će započeti u Hrvatskoj u prvom kvartalu 2021. godine

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.