fbpx
Screenshot/YouTube

‘NA AUTOCESTAMA ĆE SE MOĆI VOZITI 150 KM/H’! Naši susjedi idu radikalno, a evo zašto idu u tom smjeru

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Neke države razmišljaju o smanjenju dopuštenih brzina na autocestama, ali naš prekomorski susjed ide u kontra-smjeru.

Naime, po uzoru na Njemačku, Italija bi uskoro mogla povećati ograničenje brzine sa 130 na 150 km/h.

Najavio je to talijanski ministar prometa Matteo Salvini koji je istaknuo da će se povećanje brzine odnositi samo na rute koje su ‘potpuno sigurne‘.


Na autocestama mali broj nesreća

“Većina prometnih nesreća sa smrtnih ishodima ne događa se na autocestama već na sporijim prometnicama”, istaknuo je Salvini.

“Brzina na autocestama A4 (Milano-Brescia), A26 (Genova Voltri-Gravellona Toce), A14 (Bologna-Bari) i A30 (Caserta-Salerno) mogla bi se trajno povećati na 150 km/h” – rekao je Salvini za talijanske medije.

U 2021. godini 73,1 posto nesreća dogodilo se na gradskim cestama, 21,9 posto na izvangradskim, a 5 posto na autocestama. Na gradskim prometnicama stradale su 1.264 osobe, a na autocestama 246.

U Italiji je ograničenje brzine 90 km/h izvan naseljenih mjesta, a 130 km/h na autocestama. Ako prekoračite brzinu za 20 kilometara na sat, morat ćete platiti minimalno 175 eura.

Ako je prekoračite za 50 km/h, morat ćete platiti minimalno 545 eura.
Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.