Jedna premijera, jedna vizija i puno ecoFLEXibilnosti

Autor: dnevno.hr

Opel će na ovogodišnjem auto salonu u Ženevi predstaviti novu Merivu iAmpera, električno vozilo s 'produljenim dosegom'.

– Opel je vodeći u Europi u inovacijama i ekološki prihvatljivim pogonskim sustavima, i to pakira u moderan i izražajan dizajn. Sve će se to moći vidjeti u Ženevi, rekao je na konferenciji za medije Alain Visser, potpredsjednik odjela prodaje i marketinga u Opelu.

Opel će prvi put predstaviti svoj konceptni automobil koji utjelovljuje cijeli niz kvaliteta koje kompanija nastoji promovirati u svojem djelovanju: spoj izražajnog, lijepog dizajna s njemačkim inženjerstvom kako bi se najbolje odgovorilo na ekološke izazove budućnosti.


Spajajući dizajn, zelene inovacije i alternativne pogonske sustave, ovaj je vizionarski model dokaz da veličina i udobnost ne moraju biti žrtvovane da bi se napravilo ekološki prihvatljivo vozilo.

Ampera jedan od velikih ženevskih izložaka

Još jedan hit ženevskog sajma: električno vozilo s produljenim dosegom, Opel Ampera. Ovaj peterosjed s pet vrata trebao bi se početi proizvoditi krajem 2011. godine. Dijeli prepoznatljivu Opelovu dizajnersku DNK s Astrom i Insignijom, nositeljicom titule europskog automobila godine 2009., no koristi revolucionarnu tehnologiju pogona na električnu energiju nazvanu Voltec.

Za razliku od uobičajenih električnih pogona, Voltec koristi struju kao svoj glavni izvor za pokretanje vozila, a tek kasnije benzin kao sredstvo za generiranje električne energije. Ovo eliminira kod Ampere veliku boljku čisto električnih vozila – ograničen doseg.

Opel Ampera je samo jedan dio Opelove misije da bude europski lider u alternativnim načinima pokretanja, koristeći vlastitu stručnost i inovativne tehnologije te ih čineći dostupnima svima.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.