Ignorirajte autostopiste i pozive za zaustavljanje, slušajte razum, ne emocije!

Autor: Auto Doktor

Izlažete se višestrukim i sasvim nepotrebnim rizicima, posebice noću, jer čak i osoba koja naizgled traži pomoć, može imati skrivene zle namjere…

Pohvalno je povesti umornog autostopistu ili čovjeka kojemu je potrebna usluga na cesti ili pomoć. No treba biti oprezan, jer se time izlažete velikim rizicima. Nikome na čelu ne piše kakav je. Mnogi su imali gadnih nevolja s autostopistima, posebice noću.

Poznati su slučajevi vozača koji su stali zgodnim autostopisticama i bili zaskočeni od napadača (kriminalaca) iz zasjede. Usto, vozač preuzima cjelokupnu odgovornost, što postaje velik problem kad se desi nesreća.

Zato, izbjegavajte autostopiste, a iznimke pravite samo kad ste sigurni kome i zašto stajete. Budite oprezni ako vas netko, u gluho doba noći zaustavlja zbog nesreće, jer se takva situacija lako može inscenirati zbog krimogenih razloga.

Slušajte razum, ne emocije! Produžite i odmah zovite službu pomoći na 112 ili policiju na 192.

Autor:Auto Doktor
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.