Facebook/Marketplace

(FOTO) ZA OVOG YUGA TRAŽI ČAK 60.000 KUNA: Sprdaju se s njim, a jedna stvar je baš nevjerojatna

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Bivša Jugoslavija bila je pojam za one iza debele, željezne zavjese, no daleko od zapadnih standarda, punih trgovina, ali i ekskluzivnih, skupih automobila.

Zato su se u Kragujevcu, u Srbiji, proizvodili daleko skromniji automobili, poznati fićo, stojadin, Yugo. Upravo je taj Zastava Yugo tema ovog teksta, odnosno jedan oglas iz SAD-a, a gdje njegov vlasnik traži čak 8000 dolara, a što bi bilo oko 60.000 kuna.

Cijene “oldtajmera” rastu, pa tako i Yuga, a koji je realno bio sinonim šala, sprdnja, pa čak i u američkim filmovima. No prema ovom oglasu, čini se, da ovaj vrijedi pravo malo bogatstvo.

Auto je u odličnom stanju

Prema oglasu, ovaj preživjeli Yugo GVL iz 1988. godine cijeli je radni vijek proveo u Kaliforniji i u odličnom je stanju.

Prema njemu automobil je prošao samo 69.000 kilometara. Unutrašnjost automobila čini se poprilično očuvana, a na prednjem dijelu karoserije vidljivo je tek nekoliko oštećenja.

Facebook/Marketplace

Hoće li dobiti 8000 dolara? Američko tržište je veliko, a automobil iz nekadašnje Jugoslavije mogao bi da bude mamac, pa i za nekog s naših prostora, a tko je dubljeg džepa. Bar za popunjavanje garaže, kolekcije.

Inače za nove generacije, evo nekoliko osnovnih informacija o Zastava Yugo modelu. To je bio automobil koji je proizveden 1980. godine i napravljeno je gotovo 800.000 primjeraka. Najviše ovih automobila izvezeno je upravo u SAD. Tamo je bio najjeftiniji automobil na tržištu i iznosio je samo 4000 dolara. Nov model.




Nakon tržišnog neuspjeha, Yugo je doživio zapaženu filmsku karijeru, uglavnom kao predmet sprdnje. Pojavljivao se i u muzičkim spotovima, od Metallice do Zabranjenog Pušenja.

Proizvodio se sve do 2008. godine.




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.