Foto: Drive

(FOTO) Vlasnik za ovog dvadesetak godina starog Volva traži čak 20 milijuna dolara: Razlog je jedan detalj koji ga čini posebnim

Autor: Andrej Jelušić

Volvo V70 poznati je švedski karavan koji se proizvodio od 1996. do 2016. godine poznat po vrlo dobroj kvaliteti.

Ipak, ne radi se o tolikoj kvaliteti da jedan dvadesetak godina star primjerak stoji čak 20 milijuna dolara jer upravo toliko traži jedan vlasnik iz New Yorka.

Sudeći prema fotografijama, stari Volvo nije u najboljem stanju, no zbog jednog detalja ima takvu cijenu.

Foto: Drive

Naime, radi se o registarskim oznakama koje koštaju 20 milijuna dolara jer na njima piše “New York”. Registarske oznake su naručene krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je država New York počela nuditi mogućnost personalizacije.

Foto: Drive

Kako je riječ o unikatu, trenutni vlasnik tablice prodaje za 20 milijuna dolara, a za tu cijenu može se kupiti 386 primjeraka nasljednika ovog modela, modernog V90.

Foto: Drive

Automobil nije u idealnom stanju, ali vlasnik tvrdi kako su upravo ove “New York” pločice jedine legalne za korištenje, dok se u suvenirnicama mogu kupiti samo replike.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.