Foto: Toyota

(FOTO) MALI, A OPET VELIKI: Toyota predstavila crossover za Europljane koji cilja na one mladog duha

Autor: Andrej Jelušić

Od predstavljanja 2005. Toyotin najpristupačniji automobil, Aygo, svojom zaigranošću i veseljem zavodi i osvaja mlade kupce.

Jedinstvenim DNK-om i istaknutim položajem Aygo se uvijek oslanja na to da bude ispred svoje konkurencije. Kako tvrdi Toyota, ime Aygo je uvijek simboliziralo osobnu slobodu i mobilnost.

Foto: Toyota

Stoga novi Aygo X prologue ima velik zadatak pred sobom. Mora biti jednako zabavan, ali i pomalo oštar. Njegov dizajn odaje snažnu osobnost i još snažniji stav. Uz veće kotače, vozač uživa u boljoj preglednosti zahvaljujući višem položaju za sjedenje.

Foto: Toyota

Hrabar dizajn trebao bi privlačiti pažnju na cesti. Nova, linija krova povećava osjećaj dinamičnosti, a time i agresivniji sportski imidž. Sprijeda, high-tech svjetla grle gornji poklopac motora, stvarajući oblik nalik krilu.

Foto: Toyota

Aygo X prologue nudi i funkcionalnosti koje će dodatno obogatiti njihovu slobodu. Na stražnjoj donjoj zaštitnoj ploči se nalazi hvatište za nosač bicikla, pa je tako bijeg od svakodnevnice uvijek moguće pretvoriti u pustolovinu. S druge strane, u vanjski retrovizor je smještena kamera, savršena za snimanje i dijeljenje istraživačkih trenutaka.

Foto: Toyota

Njegovoj živahnosti dodatno pridonosi i crvena boja imena0 “Sparkling Chilli Red“. Aygo X prologue je odvažna ilustracija toga kako i mali automobil može imati hrabar nastup.

Poznato je da je Aygo razvijen u Europi i da će za ovo tržište imati i motor s unutrašnjim sagorijevanjem. Mjesto će pronaći ispod malenog Yaris, a vjerojatno će ga pokretati trocilindrični benzinski motor.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.