Citroën C5 (2021.): povratak u ring s Passatom, na krilima Peugeota 508

Autor: Auto Doktor

Citroën C5 prve generacije je predstavljen 2001., a model druge 2008. i proizvodio se do 2017. Povukao se potom jer ni i približno nema ugled niti popularnost jednog Volkswagen Passata, ali to nije značilo da je lošiji…

Pandemija koronavirusa izazvala je kataklizmu u autoindustriji, koja je dovela do raslojavanja na tržištu. Analitičari najavljuju jačanje srednje klase i PSA priprema povratak u ring u kojem gospodari limuzina srednje klase iz Wolfsburga.

Citroën C5 treće generacije, rastegnut na 480 cm, bit će tehnološki blizanac novog modela Peugeot 508. Pokretat će se turbobenzinski, turbodizelskim i plug-in-hibridnim pogonima od 131 do 225 KS. Najjači tržišni adut bit će turbodizelaš BlueHDi 130, temperamentna i štedljiva verzija motora 1.5 HDi.

Ilustracija: Jean-François Hubert, Autozeitung.de

Putujete na more automobilom? Prije polaska, OBAVEZNO provjerite OVE TRI STVARI!




Autor:Auto Doktor
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.