Sandra Simunovic/PIXSELL

BIRA SE NAJBOLJI AUTO GODINE, OVO SU FINALISTI! Odabrano sedam kraljeva cesti, koji će nadmašiti prošlogodišnjeg pobjednika?

Autor: Dnevno

Međunarodni žiri je izabrao sedam finalista od ukupno 38 kandidata u izboru za najbolji automobil godine. U uži krug ušli su Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Peugeot 308, Renault Megane E-Tech i Škoda Enyaq. Zanimljivo, samo Peugeotov model nema električni pogon, što znači da ova grupa predstavlja listu s najviše električnih kandidata.

Ovo je potpuno suprotna situacija od prošlogodišnje liste kada su se u izboru našla samo dva električna automobila, Volkswagen ID 3 i Fiat 500 Electric.

Kako bi sudjelovali u izboru, modeli moraju biti dostupni na najmanje pet europskih tržišta prije kraja ove godine.

Žiri čini 61 sudaca iz 23 zemlje, a kandidati se biraju glasanjem. Druga faza glasanja će biti održana iduće godine, a najbolji automobil godine će biti proglašen 28. veljače.

Najbolji automobil 2021. godine je Toyota Yaris, a 2020. Peugeot 208. Prethodno su nagrade osvajali Jaguar I-Pace i Volvo XC40.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.