Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ako imate ova dva modela automobila, hitno se javite trgovcima

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Kako javlja državni inspektorat vlasnike dva modela Renaulta da se jave trgovcu kod kojeg su kupili vozila. Riječ je o novim tipovima francuske kompanije, a evo o kojima se radi.

Vozila proizvedena: ESPACE VI-između 10. ožujka i 28. studenog 2023.; AUSTRAL između 21. travnja 2022. i 28. studenog 2023. Došlo je do greške, ali nije u pitanju motor ili slično.

Postoji opasnost da naslon prednjeg sjedala može doći u kontakt sa putnikom na stražnjoj klupi kada se prednje sjedalo automatski pomakne unatrag, navodi se da na stranicama DIRH-a.

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Mogući problemi

Takva situacija može predstavljati opasnost, posebno ako putnik na stražnjem sjedalu nije svjestan da se prednje sjedalo automatski pomaklo unatrag. Ovo može rezultirati ozljedama ili nelagodom za putnike na stražnjem sjedalu.

Proizvođači automobila obično imaju sigurnosne mehanizme ugrađene u sustav pomaka prednjih sjedala kako bi spriječili ovakve situacije. To uključuje senzore koji mogu detektirati prisutnost putnika na stražnjem sjedalu ili mogućnost programiranja ograničenja za pomak sjedala unatrag.

Ovakvi pozivi su uobičajeni u auto industriji kako bi se osigurala sigurnost i zadovoljstvo korisnika vozila. Većih problema s popravkom ne bi trebalo biti.

Vlasnik u šoku, kupio rabljeni auto u Njemačkoj sa ‘skinutih’ 1,4 milijuna kilometaraAutor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.