fbpx

POLITIČKI KUPLERAJ: I Kradimir u Karamarkovom gnijezdu!

Autor: Zdenko Kapović / 7Dnevno /30. travnja 2015.

Tomislavu Karamarku na znanje. Šansa za izlazak Hrvatske iz pakla jesu glasovi one bolje, ponižene i još uvijek šutljive Hrvatske, koja dobro razumije što se ovdje događa i koja bi znala prepoznati ponudu istinski domoljubne, moralne i znane Hrvatske, a ne sabornika po izboru vaših predšasnika Jace i barba Ive

Trošiti riječi o Aci III. i njegovoj potpuno suspektnoj i svejugoslavenskoj agitprop emisiji naprosto je deplasirano. Zbog toga tek usput. U nedjelju 26. travanja u pohode na pragove mu je prispio doktor Andro Vlahušić, poteštat od Groda. Naravno, povod i razlog emisiji ne bijahu dične radnje još dičnijeg gradonačelnika, već ideja zbijanja ljevičarskih redova s pokušajem privole Zorana Milanovića da stane – poput druga Tita – na čelo nimalo manje jugoslovenske kolone.

Panika je, znači, kod doktora Ive i kolege mu Gabrića. Još veća je panika kod Angjelinovićke, koja je svjesna da niti glasovi brata Zorančeta i Teršeličke nisu više stoprocentni. Naime, odavno je njena družina HNS (Hrvatsku nismo ni sanjali) ispod 1% podrške u anketama. Kako je put za East River sve neizvjesniji, a fijasko u slučaju samostalnog izlaska HNS-a potpuno izvjestan Pusićka bi u koaliciju – naravno predizbornu. Odradila bi barem još jedan mandat u Saboru, dok joj ovako dobro u životu ide. I Jakovčiću gori pod petama – i to dvostruko. Puno opasnije doduše od kaznenog progona negoli gubitka Istre na predstojećim izborima. Zamislite, Vlahušić bi i Laburiste pa i Živi zid i Mirelu u svoju viziju “lijevog centra”.

Sve u svemu odlično odigrana predstava za Josipovića, ovaj put uz izravnu narudžbu omladinca JBT-a. Sve ove prozirne i tendenciozne nakane ne bi nas zanimale da se brbljivi (ili instruirani) dr. Vlahušić kod Ace III. ne džilitnu u jedan drugi cilj.


Propadne li nagovor mladojugoslavena Milanovića, Vlahušić i njegov nesumljivi prijatelji i učitelj računaju tada na “desni centar”. Od ljevice do desnice u RH, druže Vlahušiću, tanka je linija, ma što vi o tome mislili.

Pa kaže doktor: “Sastao sam se i duže razgovarao s Tomislavom Karamarkom u jednom prestižnom zagrebačkom hotelu”. I slabim poznavateljima prilika nije teško pogoditi u kojem. Isto tako nije teško pogoditi ni sadržaj tih razgovora, makar Vlahušić drži još preranim o njima gnjaviti šire općinstvo.

Vuk sit i koza cijela ili važno je da je vuk sit

Dakle, ništa neočekivano. Tomislav Karamrko traži viteza i prvog među tehnomenadžerima Radimira Čačića i spreman je platiti visoki iznos za njegova dva do tri mandata, koja će on, za razliku od popušićke, sigurno osvojiti. Osim armirano-betonske veze s Čačićem, Vlahušića zanima bezrezervna podrška HDZ-a za njegove misije i vizije u gradu podno Srđa, a bogme još više u njegovu dijelu na samome Srđu, gdje bi masti moglo biti za širu družinu. Projekt se odavno procjenjuje na brojku veću od milijardu eura. Držim da Vlahušić lobira za “lijevi centar”, a boga moli da barem u ovom trenutku ne dođe do takve koalicije.

Da je politika gora od prostitutke bez nadzora liječnika, u poodmakloj fazi AIDS-a, još se jednom potvrđuje. Ništa nova, princip i akteri su isti, sve ostalo su nijanse.

Za ovu prigodu bi valjalo upitati prvaka oporbe te dokazanog desničara i rodoljuba Tomislava Karamarka imaju li u njegovim vizijama za hrvatsku budućnost ikakve šanse aparthejizirani i Hrvati iz Gulaga jugokomunizma i ovih dvadeset i nešto ljeta demonkracije? Vjeruju li on i njegovi savjetnici da tzv. ljevica, u naravi potpuna reinkarnacija KPJ iz najboljih dana, mogu pobijediti na izborima trostrukom razlikom gotovo ravnoj onoj iz prvih izbora devedesete u Hrvatskoj. Kako smo sigurni da on ne stoji najbolje ni s poviješću koju mu je verificirala struka, a kamoli s matematikom i statistikom – Ante bi Vulić rekao: “Mi smo tu da ga poučimo!”
Na prošlim predsjedničkim izborima od upisanih birača izborima je pristupilo 59,02%. Za Ivu Josipovića je glasovalo njih 49,26% ili 29,07% od ukupnog broja hrvatskih birača upisanih u biračke popise. Za vjerovati je da je uz sve jugokomuniste u RH za njega glasovao Kuljišov mačak (on jedini iz te obitelji nije bio u KOS-u), pok. Simo Dubajić i mnoštvo njih iz Srbije sa sumnjivim prebivalištem u RH. Riječju, sve živo i mrtvo, a što hoda i misli lijevo – tog dana je zaokružilo ime Titova gardista.
U presudnim trenucima, a oni su danas potpuni u RH, nije problem mobilizirati iznad 90% biračkog tijela (prvi izbori i referendum su to pokazali) što bi uz koeficijent gospođe Grabar Kitarović donijelo više od 66% glasova, tj. dvotrećinsku većinu. Kako? Gola matematika kaže, onih njenih 30% i još onih 36% neizišlih na prošlim izborima – to su Tomislave Karamarko glasovi one bolje, ponižene i još uvijek šutljive Hrvatske, koja dobro razumije što se ovdje događa i koja bi znala prepoznati ponudu istinski domoljubne, moralne i znane Hrvatske i najboljih njenih kćeriju i sinova, a ne sabornika po izboru vaših predšasnika Jace i barba Ive. Za njih možete dobiti uvijek iste glasove klijentelističke i rođačke Hrvatske, ali to Vam neće biti dovoljano niti da sastavite vladu, makar u vašem kolu plesali razni čačići, kosori i kako li se sve zovu.

I za kraj poduka. One mlade HDZ-ovce u Dubrovniku koji su se riješili Šuice, ali ne i Bačića i Matošića, nemojte uvjeravati da je politika noćna dama, već ih učite Matoševim stihovima:
Na vješalima. Suha kao prut.
Na uzničkome zidu. Zidu srama.
Pod njome crna zločinačka jama,
Ubijstva mjesto, tamno kao blud.
Ja vidjeh negdje ladanjski taj skut,
Jer takvo lice ima moja mama,
A slične oči neka krasna dama:
Na lijepo mjesto zaveo me put!
I mjesto nje u kobnu rupu skočih
I krvavim si njenim znojem smočih
Moj drski obraz kao suzama.
Jer Hrvatsku mi moju objesiše,
Ko lopova, dok njeno ime briše,
Za volju ne znam kome, žbir u uzama!
Autor:Zdenko Kapović / 7Dnevno /30. travnja 2015.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.