7Dnevno

PSIHOPROFIL SERIJSKOG UBOJICE IZ PRVE RUKE: ‘Evo zašto se oženio moj prijatelj Srđan Mlađan’

Autor: 7dnevno

Nakon nekoliko godina medijske odsutnosti, serijski ubojica Srđan Mlađan ponovno je privukao pozornost medija. Povod za pojačani interes novinara i javnosti je vijest da se prilikom izdržavanja zatvorske kazne u Lepoglavi, zbog ubojstva policajca Milenka Vranjkovića zvanog King, uspio i oženiti.

Većina medijskih napisa bavi se poznatim zločinačkim putem Srđana Mlađana, ali mnogi postavljaju i pitanje o duševnoj zrelosti njegove supruge koja se zavjetovala na vječnu ljubav Mlađanu. Stručnjaci za pitanja ljudskog uma, neki imenom i prezimenom, a drugi anonimno, daju svoje okvirne dijagnoze i tvrde da mlada trgovkinja očito pati za nekim oblikom javne pozornosti. Ako su motivi isključivo takve prirode, onda je eksperiment uspio, jer je novinari svakodnevno oblijeću. Ipak, za nekih pet godina, Mlađan bi mogao izaći na slobodu, a veliko je pitanje kako će ovaj par funkcionirati u realnom vremenu i prostoru. Među zanimljivijim medijskim nagađanjima svakako je i mogući zahtjev, odnosno molba, za prijevremenim puštanjem iz zatvora. Naime, kao oženjeni muškarac, Mlađan bi trebao pomoći u uzdržavanju i brizi o mladoj supruzi. U tom kontekstu možemo promatrati i odluku Uprave zatvora da mu se onemoguće bračni posjeti, koji bi mogli rezultirati i trudnoćom, jer bi to bio dodatni argument za prijevremeni kazneni otpust.

Početak je ovo teksta iz novog broja tjednika 7Dnevno u kojem naš novinar objašnjava kako je upoznao serijskog ubojicu Mlađana, s njim sudjelovao na hrvačkim turnirima te kakav je dojam ostavljao na svoje prijatelje. Cijelu priču pročitajte u novom broju tjednika 7Dnevno koji se sada nalazi na svim kioscima

PRETPLATITE SE I UŠTEDITE 50%. KONTAKTIRAJTE NAS NA BROJ 099/4379-116, MAILOM NA [email protected] ILI ISPUNITE FORMULAR.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.