Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Plenković je jedina prava politička zvijezda: svi ga ruše, a on mirno sve drži pod kontrolom

Autor: Dnevno.hr

Primijetili ste, vjerujemo, da je premijer Andrej Plenković po nevjerojatni pritiskom posljednjih nekoliko tjedana. Sa svih strana mu stižu ucjene, prijeti mu se raspadom koalicije i uskraćivanjem podrške u Saboru i na idućim izborima, napadaju ga i pokušavaju srušiti. Ipak, Plenković je pokazao da je on trenutno jedina prava politička zvijezda u Hrvatskoj jer sve potpuno mirno prihvaća, ne uzrujava se i baš sve drži pod kontrolom. Kako mu je to pošlo za rukom saznajte u novom broju 7Dnevno, najprodavanijeg političkog tjednika u Hrvatskoj, koji je u prodaji od ovog petka, 18. listopada.

Dok Plenković drži sve pod kontrolom, oko njega kaos sve više raste. Tako su novinari 7Dnevno otkrili da je ministarstvo najomraženijeg političara u Plenkovićevoj Vladi, Milana Kujundžića, putem javne nabave potrošio milijun kuna na studiju kako uštedjeti na javnoj nabavi. Iako Kujundžić, kojeg ovaj tjedan čeka glasanje o njegovu opozivu u Saboru, cijelo vrijeme tvrdi da zdravstvo u Hrvatskoj nema novaca, činjenica je da isto tako troše nezamislive količine novaca na razne studije, analize, službene automobile, telefone i sanitarne čvorove.

Korupcija i problemi se prelijevaju iz Vlade u tvrtke u državnom vlasništvu. Tako novi 7Dnevno izvještava da je HEP upravo u novom skandalu koji će izazvati bijes Europske komisije koja će zasigurno kazniti Hrvatsku. Naime, predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić potpisao je s Ukrajinskom kompanijom DTEK Sporazum o razumijevanju i suradnji u koji su potajno ugradili i dogovor o prodaji struje. Kako govore energetski stručnjaci, takva tajna kupovina struje u potpunosti je protivna svim pravilima Europske Unije, narušavaju energetsko tržište i, uz sve to, Hrvatska će čak izbjeći i plaćanje naknade za CO2 jer se DTEK-ova toplana na ugljen nalazi van EU. Treba napomenuti i da je ovakva kupnja napravljena mimo natječaja i svih HEP-ovih pravila. To je dovoljan skandal sam po sebi, no Barbarić je cijelu situaciju učinio puno gorom. Na potpisivanje ugovora pozvao je Plenkovića, kako bi se pred njih pohvalio, no njegovo prisustvo može se protumačiti kao miješanje politike u rad energetske kompanije što je izuzetno zabranjeno u cijeloj EU i Hrvatska može očekivati burnu reakciju Europske komisije.

Novi broj 7Dnevno, koji možete pronaći na svim kioscima od ovog petka, donosi i zastrašujuću priču iz Zadra, gdje je skupina od sedam mladića osumnjičeno da su godinu dana grupno silovali curicu koja je tada imala 15 godina. Sud je mladiće pustio na slobodu, nakon čega se cijela zemlja podigla na noge. Naši su novinari otkrili kako ovi mladići dolaze iz obitelji cijenjenih i visoko pozicioniranih HDZ-ovaca, a pronašli su i poveznicu između ovog gnjusnog zločina i onog ranijeg koji je podjednako šokirao naciju kada je Darko Kovačević Daruvarac u Zadru premlatio svoju bivšu djevojku. Naime, Daruvarčev najbolji prijatelj u vezi je s majkom dvojice braće koji su osumnjičeni za silovanje te je preuzeo ulogu očuha ovoj dvojici.

7Dnevno je pričao i s Branimirom Glavašem koji je najavio svoju konačnu političku mirovinu, otkrio kako Josip Manolić prodaje kuću za 5,5 milijuna eura, te kako Ivan Viktor Barešić ulazi u posljednji veliki lov za ubojicama svog oca, Mire Barešića. Osim toga, naši su sportski novinari istražili cijelu pozadinu interesa koji je Barcelona pokazala za novu zvijezdu Vatrenih, Brunu Petkovića, za kojeg bi mogli ponuditi više od 10 milijuna eura.

Ovo je samo mali dio sadržaja koji se nalazi u novom broju tjednika 7Dnevno, ali ako želite ugrabiti svoj primjerak, požurite. S obzirom na to da je 7Dnevno najprodavaniji politički tjednik u Hrvatskoj, ne možemo garantirati da se ne će rasprodati prije nego stignete do kioska.

Ako ne stignete do kioska petkom i želite osigurati svoj primjerak koji će vam stići na kućnu adresu, to možete učiniti tako da se pretplatite na najprodavaniji politički tjednik u Hrvatskoj, 7Dnevno.




PRETPLATITE SE I UŠTEDITE 50%. KONTAKTIRAJTE NAS NA BROJ 099/4379-116, MAILOM NA [email protected] ILI ISPUNITE FORMULAR.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.