Nije mogao odbiti naredbu da uđe fajt: Bruxelles i Biden stoje iza Butkovića i napada na Milanovića

Autor: 7dnevno

Novi broj najčitanijeg političkog tjednika, 7dnevno, u prodaji je od petka, 12. travnja, a u njemu možete pročitati intrigantne i zanimljive priče te političke analize iz zemlje i svijeta!

Svoj primjerak potražite na svim kioscima već ovog petka i saznajte sve ono o čemu se drugi ne usude pisati! Ako ne stignete do kioska petkom i želite osigurati svoj primjerak koji će vam stići na kućnu adresu, to možete učiniti tako da se pretplatite na najprodavaniji politički tjednik u Hrvatskoj, 7dnevno. 

Politički tjednik 7dnevno od ovog broja je pojačan s velikim novinarskim imenom Darkom Hudelistom koji u svom prvijencu donosi veliku ispovijest Maria Radića, ključnog čovjeka Domovinskog pokreta!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nagrađivani novinar i publicist

Darko Hudelist je prekaljeni i nagrađivani novinar i publicist, po struci diplomirani politiolog, koji se novinarstvom počeo baviti 1979. godine u omladinskom tjedniku Polet, a nakon toga punih 10 godina piše za magazin Start. Zanimljivo, 1989. godine jedan njegov tekst izazvao je političku zabranu magazina. Naime, u magazinu je objavljen veliki intervju iz Hudelisteve knjige ‘Kosova – bitka bez iluzija’ s tadašnjim vođom nacionalnog pokreta Srba na Kosovu Miroslavom Šolevićem. Nakon tog intervjua došlo je do rascjepa među srpskim liderima na Kosovu, ali i Šolevićeva političkog raskida sa samim Slobodanom Miloševićem. Pisao je za Globus od 1995. godine, a od 2016. za vodeći beogradski politički tjednik Nedjeljnik, a povremeno i za Jutarnji list.

Hudelist se profilirao se kao istraživački novinar i istraživač suvremene povijesti. Dosad je objavio nekoliko knjiga, među kojima su najpoznatije Banket u Hrvatskoj. Prilozi povijesti hrvatskog višestranačja 1989-1990. (1991., drugo izdanje 1999.) i Tuđman: biografija (2004.).  Nisu ga zaobišle ni nagrade.  1989. godine dobio je nagradu ‘Sedam sekretara SKOJ-a’ za knjigu ‘Kosovo – bitka bez iluzija’, a 2002. godine stigla je i nagrada Hrvatskog novinarskog društva za najbolji intervju godine (razgovor s Andrijom Hebrangom objavljen u Globusu). Također, 2005. godine dobio je i nagradu Jutarnjeg lista za najbolju knjigu godine s područja publicistike (“Tuđman: biografija”).

Uz to, Hudelist se od 2005. bavi dubinskim istraživanjima novije povijesti hrvatskog naroda, Katoličke Crkve u Hrvatskoj te odnosa i sukoba hrvatskog i srpskog naroda u 20. stoljeću, s naglaskom na drugu polovicu 20. stoljeća (razdoblje SFRJ, kao i raspada te države). Od 2006. do 2011. imao je svoj istraživački ured u Beogradu, što je opisao u svojoj knjizi iz 2012. ‘Moj beogradski dnevnik: Susreti i razgovori s Dobricom Ćosićem 2006.-2011.’. Knjiga ‘Rim, a ne Beograd’ druga je u nizu Hudelistovih knjiga proisteklih iz njegovih istraživanja hrvatske, regionalne i svjetske “žive”, tj. suvremene povijesti. U pripremi je knjiga ‘Između očaja i Krista’, tema koje će biti odnosi i sukobi Hrvata i Srba u 20. stoljeću.

Radić: Milanović ima potez a la Baka Slišković, ali ne trči

Prenosimo samo neke od citata ovog uistinu životnog intervjua Marija Radića koji je dao Darku Hudelistu:
Plenković nema hrvatsko srce. On igra igru briselskog i ukrajinskog nacionalista”;

“Ne mogu zamisliti Plenkovića na mjestu Franje Tuđmana u Domovinskom ratu, 1990-ih. Mislim da bismo mi, da je on bio na tom položaju, izgubili. On ne bi znao voditi taj rat”;

Milanović ima potez, igrač a la Baka Slišković, ali ne trči. On će napraviti jedan potez, a u iduće tri utakmice napravit će tri gafa pa će cijela ekipa plakati tri dana”;
Vujnovac je izrecitirao svima nama tko je što imao od karata, tko je što trebao baciti i kako se trebala razviti partija. Nije uobičajen čovjek, ima matematički mozak“, navodi ključni čovjek Domovinskog pokreta.

Milanović, Plenković, Milić, Pernar…

Uz veliku Radićevu ispovijest, novi broj 7dnevno donosi i ove priče:

Nije mogao odbiti naredbu da uđe u ‘ulični fajt’: Bruxelles i Biden stoje iza Butkovića i napada na Milanovića.

Plenković je uvjeren u pobjedu na izborima: ‘Sigurno ćemo dobiti najmanje 62 mandata’

Atmosfera u HDZ-u nije pobjednička: Milić optužen da je Kapulicu izbacio s liste.

Hoće li Pernar svojim ludostima izvući najmlađe na izbore? Fora im je, ali im se ne da otići na izborno mjesto i zaokružiti ga.

PRETPLATITE SE I UŠTEDITE 50%. KONTAKTIRAJTE NAS NA BROJ 099/4379-116, MAILOM NA [email protected] ILI ISPUNITE FORMULAR.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.