hrabroueuropu.eu

Sandra Petrović Jakovina, životopis

Autor: dnevno.hr

Sandra Petrovic Jakovina rođena je 1985. godine. Od 2006. članica je SDP-a, a od 2012. godine zastupnica u Hrvatskom saboru. Članica je Odbora za zakonodavstvo, Odbora za pravosuđe, Odbora za obranu, Odbora za međuparlamentarnu suradnju, članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a i članica Nacionalnog vijeća za vode.

Rođena 21. ožujka 1985. godine u Zagrebu

Udana

Žvim i radim u Pitomači

Obrazovanje

– 2009. diplomirala na Pravnom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu, diplomirana pravnica

Profesionalna karijera

2010.

– Odvjetničko društvo Posavec, Rašica, Liszt&partneri, j.t.d. – odvjetnička vježbenica

– Europski parlament, Tajništvo Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, Odjel za vanjske parlamentarne poslove (Bruxelles, Belgija) – pripravnica

Politička karijera

– 2012. – zastupnica u Hrvatskom saboru, članica Odbora za zakonodavstvo, Odbora za pravosuđe, Odbora za obranu, Odbora za međuparlamentarnu suradnju, članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, članica Nacionalnog vijeća za vode

– 2010. članica Predsjedništva Općinske organizacije SDP-a Pitomača

– 2010. predsjednica Nadzornog odbora SDP-a Virovitičko-podravske županije

– 2006. članica SDP-a

Kandidat sam o sebi

– Političkim radom težim promicanju i ostvarenju svojih životnih uvjerenja, a to su jednakost, pravednost i tolerancija. Vjerujem da je vladavina prava nužan preduvjet za ostvarenje reda i društvene sigurnosti. Smatram da bez vladavine prava i pravne države nije moguće postići socijalnu državu niti razvijati društvo.

Strani jezici

– tečno znanje engleskog jezika

– poznavanje osnova njemačkog, talijanskog, francuskog i španjolskog jezika

Hobiji

– rukomet

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.