hrabroueuropu.eu

Marino Baldini, životopis

Autor: dnevno.hr

Marino Baldini član je SDP-a. Magistar je društvenih znanosti, arheolog i povjesničar umjetnosti. Autor je Monografije Poreča i nekoliko stotina članaka. Trenutno je načelnik općine Vižinada, član je mnogih kulturnih vijeća i udruga kulture. U svom radu koristi se engleskim, njemačkim i talijanskim jezikom.

Rođen 12. srpnja 1963. u Poreču.

Oženjen, otac troje djece.

Nastanjen u Vižinadi gdje radim kao načelnik općine.

Obrazovanje:

– Mr. sc. društvenih znanosti, Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu 1995.

– Arheolog i povjesničar umjetnosti, Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu 1989.

Kompetencije/profesionalna karijera:

– Od 1991. voditelj i kustos muzeja u Poreču.

– Od 1990. zaposlen u Zavičajnom muzeju Poreštine.

– Autor nekoliko stotina članaka iz područja arheologije, muzeologije, zaštite spomenika, povijesti umjetnosti i suvremene umjetnosti.

– Autor Monografije Poreča, voditelj opsežnih zaštitnih istraživanja u Vrsaru, Poreču i drugdje u povodu polaganja komunalne infrastrukture u povijesnim jezgrama (1996. – 1998. i idućih godina) te zaštitnih istraživanja na Istarskom ipsilonu.

– Od 1999. autor nekoliko konzervatorskih elaborata zaštite i uređenja povijesnih prostora i koautor tematskih parkova izrađenih sredstvima EU-a ili priređenih za europsku kandidaturu.

Politička karijera:

– Načelnik općine Vižinada u dva mandata: 2005. – 2006. i 2009. – 2013.

Kandidat sam o sebi:

Jezici:

U svome radu koristim se engleskim, njemačkim i talijanskim jezikom.

Interesi i hobiji:

– Umjetničkom kritikom počeo sam se baviti 1985./1986. godine u Klubu Istrana, gdje sam prve godine vodio kulturnu djelatnost, a iduće bio predsjednik (Klub studenata Istre ”Mate Balota” u Zagrebu).

– Član sam mnogih kulturnih vijeća i udruga kulture, posebno u području likovnih umjetnosti

– Čest sam suradnik radijskih i televizijskih emisija o popularnoj kulturi, posebno o modernoj vizualnoj umjetnosti s tematikom baštine i običaja, arheološke i kulturno-povijesne topografije Istre, Hrvatske i regije.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.