facebook.com

Dario Vidović, životopis

Autor: dnevno.hr

Dario Vidović je suosnivač hrvatske Piratske stranke, suvlasnik je dvaju telekomunikacijskih poduzeća i 15 godina radi kao poduzetnik u području visoke tehnologije. Posljednjih se pet godina intenzivno zaokuplja problematikom patenata multinacionalnih kompanija te njihovim globalnim monopolima i utjecajem na lokalnu privredu pojedinih država.

Dario Vidović, rođen 1973. godine, MBA, oženjen, otac jednog djeteta, suvlasnik je dvaju telekomunikacijskih poduzeća i 15 godina radi kao poduzetnik u području visoke tehnologije.
Slijedom toga vrlo dobro poznaje problematiku malih i srednjih poduzeća te problema s kojima se susreću – od komplicirane birokracije i zakonodavstva do nezainteresiranosti banaka za financiranje proizvodnje i inovativnosti malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj. Osnovnu je školu završio u Njemačkoj, srednju u Hrvatskoj, a magistrirao je u Engleskoj.

Poslovno je proputovao velik dio svijeta te upoznao mnoge kulture i običaje. Posljednjih se pet godina intenzivno zaokuplja problematikom patenata multinacionalnih kompanija te njihovim globalnim monopolima i utjecajem na lokalnu privredu pojedinih država. Zbog toga je i suosnivač hrvatske Piratske stranke.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.