hrabroueuropu.eu

Biljana Borzan, životopis

Autor: dnevno.hr

Biljana Borzan diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, od 2005. do 2009. godine članica je Županijskog odbora SDP-a Osječko-baranjske županije. Zastupnica je u Hrvatskom saboru u mandatu od 2007. do 2011. te u drugom od 2012. godine. Članica je Predsjedništva SDP-a od 2008. godine.

Datum rođenja:

29. studenoga 1971.

Bračni i obiteljski status:

– sa suprugom Vladimirom imam dva sina, Andreja i Mateja

Mjesto rada i boravka:

– zastupnica u Hrvatskom saboru, živim u Osijeku

Obrazovanje

– Srednja škola – Centar za usmjereno obrazovanje ‘Braća Ribar’ u Osijeku, smjer suradnik u kulturno-znanstvenim ustanovama
– Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studij medicine u Osijeku

Kompetencije/profesionalna karijera

– Od 1997. zaposlena u Domu zdravlja Osijek, specijalizirala medicinu rada i sporta

Politička karijera

– Zastupnica u Hrvatskom saboru u mandatu 2007. – 2011. te od 2012.
– Članica Predsjedništva SDP-a od 2008.
– Od 2001. vijećnica u Gradskom vijeću Osijeka, s prekidom od 2004. do 2005., kada sam bila predsjednica Gradskog vijeća, te od 2008. do 2009., kada sam bila zamjenica gradonačelnika
– Predsjednica Gradske organizacije SDP-a Osijek od 2005.
– Od 2005. do 2009. članica Županijskog odbora SDP-a Osječko- baranjske županije

Kandidat sam o sebi:

Iako sam liječnica i političarka, sebe više doživljavam kao umjetnički tip osobe – volim slikati, pjevati, čitati, dio odjeće koju nosim sama sam sašila… Apsolutno nikad nisam besposlena, izrazito sam nemirna duha, a vrijeme najviše volim provoditi sa svojom obitelji. Politikom sam se počela baviti nakon završetka studija, kad sam odlučila ne biti pasivni promatrač, nezadovoljan razinom demokracije, tolerancije i pravde u svojoj zemlji.

Jezici

– engleski aktivno u govoru i pismu
– njemački pasivno
– ruski pasivno

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.