Sakrij oglas
 Veličina slova portret hrvatskog političara

Dario Vidović, životopis

  • Autor: dnevno.hr
  • Datum: ponedjeljak, 08. travnja 2013. u 15:57
Dario Vidović je suosnivač hrvatske Piratske stranke, suvlasnik je dvaju telekomunikacijskih poduzeća i 15 godina radi kao poduzetnik u području visoke tehnologije. Posljednjih se pet godina intenzivno zaokuplja problematikom patenata multinacionalnih kompanija te njihovim globalnim monopolima i utjecajem na lokalnu privredu pojedinih država.

Dario Vidović, rođen 1973. godine, MBA, oženjen, otac jednog djeteta, suvlasnik je dvaju telekomunikacijskih poduzeća i 15 godina radi kao poduzetnik u području visoke tehnologije.
Slijedom toga vrlo dobro poznaje problematiku malih i srednjih poduzeća te problema s kojima se susreću – od komplicirane birokracije i zakonodavstva do nezainteresiranosti banaka za financiranje proizvodnje i inovativnosti malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj. Osnovnu je školu završio u Njemačkoj, srednju u Hrvatskoj, a magistrirao je u Engleskoj.

Poslovno je proputovao velik dio svijeta te upoznao mnoge kulture i običaje. Posljednjih se pet godina intenzivno zaokuplja problematikom patenata multinacionalnih kompanija te njihovim globalnim monopolima i utjecajem na lokalnu privredu pojedinih država. Zbog toga je i suosnivač hrvatske Piratske stranke.


Vezane vijesti
  • Autor: dnevno.hr
  • Photo: facebook.com
  • Datum: ponedjeljak, 08. travnja 2013. u 15:57
 

      
Zadnje vijesti
Životopis Branimir Glavaš, životopis

2009. izrečena mu je prvostupanjska presuda kojom je osuđen na 10 godina zatvora, a kasnije je preinačena na osam godina. Izvršenje kazne čeka u mostarskom zatvoru. Još uvijek djeluje preko svojih ko

Životopis Andrija Hebrang, životopis

Predstavio je i knjigu 'Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku u kojoj je izjavio da je "Ivica Račan oružje teritorijalne obrane isporučio Beogradu, dok je Budimir Lo

Životopis Ivo Sanader, životopis

Imovinski skromna obitelj Sanaderovih nije si mogla priuštiti školovanje četiri dijeteta te je stoga Ivina majka zamolila rektora splitske Nadbiskupske klasične gimnazije da primi Ivu na školovanje. P

Životopis Nadan Vidošević, životopis

U Krašu je bio predsjednik Uprave, a nakon toga i savjetnik te je u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj član Nadzornog odbora. Bio je član desetaka uprava u tvrtkama.

Izdvojeno