Sakrij oglas
 Velièina slova portret hrvatskog političara

Dario Vidović, životopis

  • Autor: dnevno.hr
  • Datum: ponedjeljak, 08. travnja 2013. u 15:57
Dario Vidović je suosnivač hrvatske Piratske stranke, suvlasnik je dvaju telekomunikacijskih poduzeća i 15 godina radi kao poduzetnik u području visoke tehnologije. Posljednjih se pet godina intenzivno zaokuplja problematikom patenata multinacionalnih kompanija te njihovim globalnim monopolima i utjecajem na lokalnu privredu pojedinih država.

Dario Vidović, rođen 1973. godine, MBA, oženjen, otac jednog djeteta, suvlasnik je dvaju telekomunikacijskih poduzeća i 15 godina radi kao poduzetnik u području visoke tehnologije.
Slijedom toga vrlo dobro poznaje problematiku malih i srednjih poduzeća te problema s kojima se susreću – od komplicirane birokracije i zakonodavstva do nezainteresiranosti banaka za financiranje proizvodnje i inovativnosti malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj. Osnovnu je školu završio u Njemačkoj, srednju u Hrvatskoj, a magistrirao je u Engleskoj.

Poslovno je proputovao velik dio svijeta te upoznao mnoge kulture i običaje. Posljednjih se pet godina intenzivno zaokuplja problematikom patenata multinacionalnih kompanija te njihovim globalnim monopolima i utjecajem na lokalnu privredu pojedinih država. Zbog toga je i suosnivač hrvatske Piratske stranke.


Vezane vijesti
  • Autor: dnevno.hr
  • Photo: facebook.com
  • Datum: ponedjeljak, 08. travnja 2013. u 15:57
 

      
Zadnje vijesti
Životopis Siniša Petrović, životopis (biografija)

Sveučilišni profesor, obavlja mnoge funkcije u državnim tvrtkama

Životopis Stipe Petrina, životopis (biografija)

Stipe Petrina načelnik je Općine Primošten, Dragovoljac i invalid Domovinskog rata, umirovljen 1995. godine.

Životopis Boris Vujčić, životopis (biografija)

Boris Vujčić je hrvatski ekonomist, sveučilišni profesor i guverner Hrvatske narodne banke.

Izdvojeno