pixabay.com

Znamo zašto je lijenost dobra: Saznajte neočekivane prednosti koje taje od vas

Autor: A.p

Usporeni način života i nije tako loš izbor. Kada god osjetite da se umorni sjednite i opustite se na neko vrijeme. Donosimo četiri razloga zašto je lijenost dobra.

Snižava krvni tlak

Stres loše utječe na krvni tlak, ubrzava otkucaje srca i čini nas nervoznim. Vrijeme koje provedete u opuštanju, odmaranju i smirivanju misli snižava tlak i čini vas mirnijima.

Intenzivniji treninzi

Ako ste lijeni, sigurno nećete cijeli dan potrošiti na vježbanje. Umjesto toga, vaši treninzi bit će intenzivniji, koji će natjerati krv da uzavre, ali imat ćete i dovoljno vremena za odmor. Istraživanja su pokazala da intenzivni treninzi i periodi odmora dovode do fit linije.

Potiče kreativnost

Ležanje je najbolji način na koji ljudi dolaze do odličnih ideja. Kada dozvolite mozgu da se opusti i ne razmišljate pretjerano, može se dogoditi da ideje dođu u neki novi redoslijed.

Osjećate se zahvalnima i cijenite stvari oko sebe




Lijenost nas tjera da cijenimo stvari oko sebe. To može biti miris cvijeća iz vrta, otkucaji sata na zidu ili vruća šalica čaja. Obraćajući pažnju na sadašnjost opuštamo se i pripremamo za slijedeći korak.

Autor:A.p
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.