pixabay.com

Zimnica zdravlja: Voće i povrće u ovoj će kombinaciji dati najbolje za organizam!

Autor: T. P.

Pripremite ovu staklenku punu vitamina i uživajte u okusu i zdravom utjecaju na organizam!

Jabuka otklanja umor i podiže imunitet, dok je cikla jedinstvena zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida. Cikla je prepuna antioksidanata, koji štite organizam od prijevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti. Njezinih je dobrobiti za zdravlje mnogo, a u kombinaciji s primjerice mrkvom prava je vitaminska bomba. Mrkva ima pozitivan utjecaj na zdravlje vaših očiju jer je puna beta-karotena kojeg naš organizam, ovisno o potrebi, pretvara u vitamin A. Celer je pak zdrav od korijena do sjemena i vrlo je lako probavljiv, ali to je tek okvirna moć ovog sjajnog povrća. Samo 100 grama korijena ove biljke sadržava tek 40 kalorija, što je dvostruko manje od iste količine krumpira. Sjajan je za snižavanje krvnog tlaka i zbog svoje niskokaloričnosti izvrstan je saveznik u dijetama.

Donosimo primjer sjajne kombinacije voća i povrća!

Sastojci:

4 cikle

4 mrkve

3 jabuke

1 celer




1 limun

sok od 2 limuna

6 žlica  meda




Priprema:

1. Ciklu, jabuke i celer ogulite, mrkvu očistite (po potrebi malo ostružite), limun operite pa sve sitno sameljite ili naribajte.

2. Tome dodajte sok limuna i med pa sve dobro promiješajte. Nakon toga stavite u staklenke i čuvajte na hladnom mjestu, najbolje u hladnjaku.

Od navedene količine dobiju se oko dvije staklenke u kojima se nalaze vitamini koji otklanjaju  umor, podižu imunitet, popravljaju krvnu sliku i okrjepljuju.

Uzimajte svakoga dana tri puta dnevno, pola sata prije jela, po jednu veliku žlicu.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.