Davor Puklavec/PIXSELL

(VIDEO) Pomiješajte ovaj sastojak sa sokom od naranče kako biste isprali nikotin iz tijela!

Autor: A.P.

Kemičari često koriste vrhnje kamenca u obliku praška, a tehnički poznat kao kalijev hidrogen tartarat. To je, u stvari, sediment s dna vinskih bačvi. Evo 5 nevjerojatna prednosti koje možete napraviti s ovom kremom od kamenca:

Ako pokušavate prestati pušiti, morate znati da nikotin napušta sustav tek nakon 48 do 72 sata. Međutim, pokazat ćemo vam način da ga istjerati iz svojeg tijela!
Krema kamenca je nusprodukt procesa proizvodnje vina, a učinkovito pomaže eliminaciju nikotina iz sustava. Štoviše, to je jeftin i pristupačan, a može pružiti razne druge pogodnosti, čak i na nepušača!

Kemičari često koriste vrhnje kamenca u obliku praška, a tehnički poznat kao kalijev hidrogen tartarat. To je, u stvari, sediment s dna vinskih bačvi. Evo 5 nevjerojatna prednosti koje možete napraviti s ovom kremom od kamenca:

Pomaže vam prestati pušiti

Unatoč ispiranju nikotina iz tijela, krema od kamenca može vam pomoći da više ne osjetite okus cigareta. Ako ste ga pomiješali sa sokom od naranče, to će biti od velike pomoći! Visoki sadržaj vitamina C koji se nalazi u soku od naranče također će vam pomoći da nikotin što prije izađe iz vašeg tijela, a također će vratiti izgubljene vitaminske unose. Stoga, trebate izmiješati srednju čašu soka od naranče s pola žličice vrhnja kamenca i konzumirati ovo piće svake noći mjesec dana.

Smanjuje krvni tlak

Niske razine kalija u tijelu povećavaju rizik od problema visokog krvnog tlaka, ali takozvana krema od kamenca može vam pomoći u ovom slučaju. Osim toga, 100 grama takozvanog vrhnja kamenca uključuju nevjerojatne 16.500 miligrama kalija. Ako je nedostatak kalija uzrok za problemime s visokim krvnim tlakom, trebali bi dodati žličicu vrhnja kamenca u čaši vode i piti ga svake noći prije odlaska na spavanje.

Oslobađa vas infekcija mokraćnog sustava

Konzumacija ove smjese ublažava infekcije mokraćnog sustava jer mijenja pH razine u urinu, te stvara okruženje koje uništava bakterije koje uzrokuju infekciju. U šalicu tople vode, sve što trebate napraviti jest dodati jednu i pol žličicu vrhnja kamenca, nekoliko kapi limunovog soka i konzumirati ga nekoliko puta dnevno.

Olakšava bol artritisa

Jeste li znali kako 100 grama kreme kamenca imaju 2 miligrama magnezija? Dodajte par žlica vrhnja kamenca i 3 žlice Epsom soli u kadu i potopiti u njemu za 30-40 minuta jednom ili dva puta dnevno. S druge strane, ako je bol artritis lokalizirana, možete koristiti kantu, i potopiti samo zahvaćeno područje u vodi s pola količine sastojaka danih iznad.

Čisti akne

Kisela svojstva kreme od kamenca čine je savršenom za čišćenje kože i akni. No, ne smijete kremu nanositi izravno, ali trebali biste popiti žličicu smjese, pomješanu u čašu sa pola litre vode ili sokom od naranče na dnevnoj bazi. To će kod čišćenja sustava i uništiti bakterije koje uzrokuju akne.




Pogledajte video u nastavku i saznajte više o kremi od kamenca:

Izvor




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.