U Rijeci istovremeno presađena tri bubrega

Autor: K.K.

Tri istovremene transplantacije dokaz su da postoji više kompetentnih timova u riječkom KBC-u koji ih mogu obavljati, rekao je transplantacijski koordinator u KBC-u Rijeka, doc. dr. Željko Župan.

Jučerašnji dan u Kliničkom bolničkom centru Rijeka pamtit će se jer su započete tri istovremene transplantacije bubrega, što je prvi put u povijesti riječke transplantacijske medicine, piše Novi list.

– Tri istovremene transplantacije dokaz su da postoji više kompetentnih timova u riječkom KBC-u koji ih mogu obavljati. Pritom valja reći da se bez obzira na angažiranost našeg velikog transplantacijskog tima kojeg čine neurolozi, transfuziolozi, kirurzi i anesteziolozi koji su koristili tri operacijske sale, mogu i dalje nesmetano obavljati eventualne hitnoće, rekao je transplantacijski koordinator u KBC-u Rijeka, doc. dr. Željko Župan te dodao:

– Svakako treba naglasiti da se odluka o transplantaciji kod nas donosi isključivo po medicinskim kriterijima. Također, pogrešno je misliti da se u pojedinim hrvatskim transplantacijskim centrima na red dolazi prije ili pak kasnije u odnosu na ostale – liste čekanja su istovjetne.

Autor:K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.