TOP 5 razloga zašto bi svatko odmah trebao pojesti jednu jabuku!

Autor: T. P.

Nije riječ o pokretanju lanca "jedača jabuka", ali inspiriraju li vas činjenice o tome zašto je dobro jesti jabuku da i posegnete za jednom - nećete pogriješiti.

Kada bi se trebala imenovati voćka koju treba jesti svaki dan, to bi mogla biti – jabuka. Jabuke uglavnom nisu skupe, a ako živite izvan grada, lako ćete naći i čitavo stablo ove sjajne prirodne blagodati. Okus im je blag i osvježavajuć, slatkast, vodenast, a njezina dobrobit za ljudsko zdravlje također je nevjerojatna. Važan su izvor korisnih sastojaka, smanjuju kolesterol, odličan su saveznik ako držite dijetu… Donosimo pet razloga zašto biste odmah trebali pojesti jednu jabuku!

Daju osjećaj sitosti

Voćni šećer iz jabuka sporo ulazi u tijelo i održava razinu šećera i inzulina, za razliku od primjerice slatkiša koji uzrokuju nagli rast šećera u krvi i privremenu sitost. Jabuka tako održava osjećaj sitosti, a broj kalorija joj je minimalan pa će istovremeno održavati vašu liniju.

Potiču rad dišnih puteva

Istraživanje u Velikoj Britaniji potvrdilo je da djeca čije su majke često konzumirale jabuke tijekom trudnoće imaju mnogo manje šanse obolijevanja od astme, tumora i drugih bolesti dišnih sustava od djece majki koje nisu jele jabuke u trudnoći.

Smanjuju kolesterol

Kako smo već spomenuli, jabuke snižavaju kolesterol. Naime, zahvaljujući pektinu i polifenolu koje sadrže, jabuke djeluju na smanjenje razine kolesterola i sprječavaju njegovo nakupljanje u krvnim žilama. Savjet plus: jabuke jedite s korom!

Suzbijaju rak

Prema istraživanjima talijanskih znanstvenika, osobe koje jedu jednu jabuku dnevno imaju čak do 42 posto manje mogućnosti obolijevanja od raka.




Utječu na mozak

Dio sastojaka iz jabuke u kombinaciji s enzimima u ljudskom organizmu stvara neurotransmiter acetilkolin čija je uloga prijenos impulsa između živčanih stanica. Jednostavnim rječnikom, jabuke pozitivno utječu na poboljšanje pamćenja i koncentraciju.

Hoćete li danas pojesti jednu jabuku?




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.