ŠOKIRALI FARMACEUTE Roditelji izliječili dijete od AUTIZMA i podijelili recept!

Autor: Z. K.

Autizam je prema riječima ovih ljudi, potpuno izlječiv

Autizam je, mnogi će reći bolest novoga doba koja rapidno raste posljednjih nekoliko godina. Nedavno su u javnost iscurile informacije zviždača iz Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti koje dokazuju da cjepivo uzrokuje autizam. I zaista s porastom broja cijepljenih raste i bolest autizma u nevjerojatnim razmjerima. Općenito, kod djece u SAD-u na 100 djece registrirano je jedno dijete s autizmom. U Kaliforniji jedno dijete od njih 150 ima autizam – samo u razdoblju 2001./2002. zabilježen je porast autizma za 54 posto. No, u nekim područjima stopa autizma je još veća, na svakih 50 djece dolazi jedno autistično dijete! S godinama taj broj rapidno raste, pa sada u svijetu brojimo milijune autističnih osoba.

Roditeljima s autističnom djecom rečeno je kako se simptomi ove bolesti mogu ublažiti no ne i u potpunosti izliječiti. No jedan dječak svijetu je pokazao da to baš i nije istina. Njegovi roditelji unijeli su samo malo promjene u prehranu dječaka i on je u potpunosti ozdravio od dijagnosticirane mu bolesti.
Nedavno, se pojavila studija koja pokazuje da se promjenama u prehrani, autizam može poboljšati i djeca kojima je dijagnosticiran autizam mogu se ponovno vratiti “normalnom” životu.

Ethan Fox – dječak koji je imao autizam

Liječnici nisu prepoznali da su njegovo odbijanje spavanja i probavni problemi bili povezani s prehranom. Srećom, njegovi roditelji su tražili alternativne načine liječenja i konačno, nakon godina utrošenog truda otkrili su nešto vrlo važno za dječakov oporavak. Prepoznali su duboku povezanost između autizma i prehrane. Otkrili su da se rješenje nalazi u prehrani bez glutena i kazeina (mliječnih proizvoda), te se već kroz nekoliko dana Ethan počeo osjećati bolje. Tijekom godina, započeli su s upotrebom vitamina i organskog povrća i vidjelo se dramatično poboljšanje u društvenim, kognitivnim i funkcionalnim sposobnostima.
Korist od ovakve prehrane temelji se na teoriji da djeca s autizmom mogu imati alergiju ili visoku osjetljivost na namirnice koje sadrže gluten ili kazein, a te vrste alergija najčešće su nuspojave raznih cjepiva. Djeca s autizmom, prema teoriji, probavljaju peptide i proteine u namirnicama koje sadrže gluten i kazein drugačije od drugih ljudi i ova razlika može pogoršati simptome.

Tri godine kasnije, nastavili su s prehranom bez glutena i kazeina, uključujući vitamine te izliječili Ethanov gastrointestinalni sustav. Ozdravio je na prehrani od zdravih proteina, organskog povrća i voća, riže i krumpira. Više ne pokazuje ikakve znakove autizma. Iznad svega, zdrav je, sretan i zabavan dječak.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.