Službena medicina i farmaceutika o pravom uzroku dijabetesa ništa vam neće reći!

Autor: Lana KIM

U zdravu stanicu glukoza vrlo lako apsorbira kroz staničnu opnu i nije joj potreban inzulin da bi se to dogodilo, ali preduvjet za to je da nam krvotok bude čist od zasićenih masnoća i kolesterola

Dr. David Pearson u svojoj knjizi „Život bez dijabetesa“ navodi i ovo: Iako neliječen ili nezaliječen dijabetes može dovesti do otkazivanja funkcije bubrega, srčanih bolesti, visokog tlaka, srčanog i moždanog udara, amputacije, pa čak i tumorskih oboljenja, pravi uzrok dijabetesa nije nedostatak inzulina.

Čovjekov organizam je, kaže dr. Pearson, vjerojatno najsloženija pojava u  svemiru i možda ga nikad u potpunosti nećemo uspjeti razumjeti. Prema tome, što god mi poduzimali da ga izliječimo neće u potpunosti uspjeti, i jedni način da pobijedimo dijabetes je da našem organizmu omogućimo da uz našu pomoć sam  pobjedi dijabetes.

Naše tijelo izgrađeno je od bilijuna stanica i svaka od njih za svoj život treba određenu količinu energije. Stanice ovu energiju dobivaju od šećera, primarno u obliku glukoze. Važno je znati da se u zdravu stanicu glukoza vrlo lako apsorbira kroz staničnu opnu  i nije joj potreban inzulin da bi se to dogodilo, ali preduvjet za to je da nam krvotok bude čist od zasićenih masnoća i kolesterola.

S ovim se ne slažu konvencionalna medicina i farmacija, kaže dr. Pearson i izlaže po njemu pravi uzrok dijabetesa za kojeg „oni ne žele da vi znate. On ističe kako baš te loše, zasićene masnoće, kolesterol i trigliceridi koji su veoma ljepljivi, prekrivaju staničnu stijenku preko koje bi ova trebala apsorbirati glukozu. Tako stanica postaje sve slabija, ostaje bez energije, šećer u krvi raste, a vi se osjećate umorno i bezvoljno. Tijelo sada reagira tako što naša gušerača počinje lučiti inzulin koji prihvaća višak glukoze i taloži ga u obliku masnog tkiva. Znači, inzulin tjera naše tijelo da stvara više masnih naslaga.

Problem je, naglašava dr. Pearson, u načinu na koji jedemo. Masna hrana i zasićene masnoće dovode do toga da su nam stanične opne koje bi trebale apsorbirati glukozu kronično  prekrivene masnoćom. Zbog toga, a da bi se tijelo riješilo glukoze koja na našu žalost nije iskorištena, naša gušterača iz dana u da luči sve više inzulina, i na kraju i sama strada. Zato dr. Pearson ne vidi svrhu dodavanja inzulina “izvana” nego rješenje vidi u pravilnoj ishrani koja će smanjiti potrebu za njim. Ovaj način ishrane opisat ćemo kasnije, no opet napominjem da ni on nije onakav kakav danas predlaže službena medicina. Uglavnom izreka “dobrim uljima protiv loših masnoća”, koju stalno spominjemo, ovdje ima smisla. Pod dobrim uljima ovdje smo prije svega mislili na ulje cameline sative i crnog kima.

U prethodnim nastavcima pisali smo i o važnoj ulozi naše jetre u kontroli dijabetesa i sirovog granulata sikavice – najprirodnijeg pripravka za njenu regeneraciju. Dr. Pearson kaže da je uloga zdrave jetre u smislu kontrole razine šećera u krvi važnija od one koju u našem tijelu ima gušterača. Ovaj dijabetolog dalje tvrdi da je zdrava jetra stotinu puta učinkovitija u reguliranju viška glukoze od inzulina. Ona to radi uz pomoć jetrenog hormona, tzv. IFG hormona, i kad god nam šećer u krvi raste ili pada ispod određene granice jetra aktivira ovaj svoj hormon. U slučaju da je organizmu potrebna viša razina šećera u krvi jetra ga uzima iz svoje rezerve u obliku glikogena, a ako i njega nestane, zdrava jetra će lako masti pretvoriti u glukozu. Ovo je važno i zato što kroz našu jetru svake minute proteče 30 posto naše krvi, i ako je ona očisti od loših zasićenih masnoća naše stanice prestaju biti prekrivene masnim ljepljivim slojem koji ih sprječava da apsorbiraju glukozu.

Nakon ovoga postavlja se pitanje koliko je potrebno popraviti funkciju naše jetre da bi i naše stanice lakše apsorbirale glukozu. Dr. Pearson odgovara – samo 20 posto.

Sa sirovim granulatom sikavice u tri tjedno to sigurno možete postići.

Autor: Lana KIM