Robert Anic/PIXSELL

RIJEŠEN VJEČNI MISTERIJ: Trudnice, spol djeteta moguće je ‘narihtati’! Jedete li ovu voćku dobit ćete sina

Autor: I.Delić

Spol djeteta moguće je 'narihtati', tvrde ovi eksperti.

Mnoge trudnice odmah po spoznaji da su u drugom stanju požele saznati kojega je spola njihovo dijete, a mnogi parovi pokušavaju otići toliko daleko da namjeste da im djete bude djevojčica, ili dječak ovisno o njihovim željama. No, može li im takvo što zaista poći za rukom?

Znanstvena je činjenica da se jajna stanica može oploditi maksimalno 12 sati od ovulacije, a ako dolazi do snošaja odmah nakon toga veća je mogućnost kako će se začeti muško dijete jer su spermiji s Y kromosomom brži. Ukoliko ste snošaj imali prije ovulacije veća je šansa da ćete dobiti djevojčicu, jer u tom scenariju x kromosom ima dulji životni vijek.

Eksperti sa sveučilišta Oxford i Exter konstatirali su još 2008. da vrsta i količina hrane mogu biti povezani sa spolom djeteta. Ako želite dobiti sina smanjite unos mliječnih proizvoda, a posežite za povrćem i voćem, osobito se naglasak stavnja na banane bogate kalijem koje pogoduju Y kromosomima. Za djevojčice valja konzumirati namirnice bogate magnezijem i kalcijem, ali i kisele namirnice, a ne preporuča se unos krumpira i naravno već spomenute banane.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.