www.youtube.com

REZULTAT ĆE VAS IZNENADITI: Saznajte zašto je tjedan dana svakodnevno mazala lice aloe verom!

Autor: A.P.

No, jeste li znali kako ne morate potrošiti bogatstvo na skupe kozmetičke proizvode kako bi imali zdravu i sjajnu kožu? Jedna žena iz Oxforda u Engleskoj, nanosila je Aloe veru na lice svaki dan tjedan dana. A rezultat? Koža joj je postala vrlo meka i sjajna.

 

Aloa vera u svijetu je poznatija kao Aloe vera Barbadensis Miller. Ime je dobila po botaničaru Milleru koji ju je otkrio na otoku Barbadosu i uvrstio u registar lijekovitog bilja. Ima sabljaste, špicaste listove koji po obliku podsjećaju na ružu i rastu pri zemlji. Iz sredine ruže raste cvjetna drška koja se završava u vidu žutog ili crvenkastog cjevolikog cvijeća. Spada u porodicu ljiljana i u svijetu je poznato preko 250 vrsta od kojih svega četiri imaju ljekovito dejstvo, a najveće Aloe Vera (Barbadensis Miler).

Od biljke se najviše upotrebljava njen gel, želatinasta masa koja se nalazi u unutrašnjosti lista. Aloa je hranjiva biljka za svaku stanicu ljudskog organizma i zbog svoje hranjive vrijednosti i izuzetnih ljekovitih svojstava nazivaju je “kraljicom ljekovitih biljaka”, a još davno je nazvana eliksirom dugovječnosti. Ustanovljeno je da gel aloe sadrži preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka i među njima vitamini A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu, više od 20 minerala, zatim magnezij, mangan, cink, bakar, hrom, kalcij, kalij i željezo, 20 vrsta aminokiselina.

No, jeste li znali kako ne morate potrošiti bogatstvo na skupe kozmetičke proizvode kako bi imali zdravu i sjajnu kožu? Jedna žena iz Oxforda u Engleskoj, nanosila je Aloe veru na lice svaki dan tjedan dana. A rezultat? Koža joj je postala vrlo meka i sjajna.

Saznajte kako koristiti Aloe veru za besprijekornu, zdravu kožu!

Prvo što morate napraviti jest dobro oprati biljku i očistiti lišće. Nakon toga nježno udarajte lišće kako bi  omekšalo. Uzmite lišće koje ćete izrezati na pola, ne treba vam cijeli list. Nakon toga nožem odrežite rubove lista, ali s obje strane. Naime, to vam je potrebno kako biste ga lako mogli otvoriti i oguliti. Neće vam biti potreban cijeli list, izrežite lišće na pola ili na manje dijelove, upravo onoliko koliko vam je potrebno. Otvoreni list razdvojite rukama, a nakon toga iz lista pomoću žlice iscijedite sok koji ćete uliti u zdjelu, piše Healthyfoodhouse.

Nakon toga sok prstima utrljajte po licu. Izmasirajte lice ovim sokom i ostavite na licu 20 minuta. Aloe vera masku s lica operite vodom. Nemojte koristiti nikakav sapun.




Ubrzo ćete primijetiti kako će vam koža biti zdrava, mekana i revitalizirana.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.