Max Pixel

RASPORED SATI ZA NAŠ ORGANIZAM: Evo kad je idealno vrijeme za vođenje ljubavi!

Autor: dnevno.hr

Rezultati su to istraživanja provedenog među tisuću zdravih i aktivnih ljudi

Idealno vrijeme za vođenje ljubavi je oko 7.30 ujutro, otprilike 45 minuta nakon što ste se probudili. Tako barem tvrdi novo znanstveno istraživanje.

Razina energije je tada na najvišoj razini nakon dobro noćnog odmora što znači da oba spola u tom trenutku imaju više snage.

Nalet endorfina izazvan seksom snižava vaš krvni tlak i razinu stresa i čini vas spremnijima za ostatak dana.

Rezultati su to istraživanja provedenog među tisuću zdravih i aktivnih ljudi.

Isto istraživanje je otkrilo kako je idealno vrijeme za trčanje prije 7 ujutro.

Stručnjaci kažu da kardio vježba prije doručka sagorijeva više masnoća, a to je zato što su u tom trenutku razine šećera, inzulina i glikogena u krvi niže.

Razina koncentracije i kreativnosti nam je pak najviša otprilike tri sata nakon što smo se probudili pa je najbolje vrijeme za uspješno odrađivanje važnih poslova oko 9.45 sati.




Sat vremena kasnije nastupa vrijeme kad smo najviše pod stresom i to najčešće početkom tjedna  kad su naše liste zadataka prilično natrpane, pa je to ujedno i najbolje vrijeme za opuštanje.

Najbolje vrijeme za alkoholno piće je oko 18.10, otprilike četiri sata prije nego idemo na spavanje kako bismo jetri ostavili dovoljno vremena za oporavak.

Idealno vrijeme za odlazak u krevet je prema istim savjetima oko 22.10. Za dvadesetak minuta ćete zaspati, a oko ponoći ćete ući u REM fazu spavanja koja traje do jutra i u kojoj sanjate.




Najbolji raspored sati za naš organizam:

6. 45 – buđenje

7. 00 – trčanje

7. 15 – doručak

7. 30 – seks

9. 45 – posao

10. 45 – odmor ili pauza, opuštanje

12. 15 – ručak

15. 30 – gablec

18. 00 – večera

18. 10 – čaša vina

18. 30 – vježbe snage

22. 10 – spavanje

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.