www.flickr.com

POTREBNA SU VAM SAMO ČETIRI SASTOJKA: Napravite prirodnu pastu za zube!

Autor: atma.hr / A.P.

Domaće paste za zube se ne pjene jer nemaju štetni natrij lauril sulfat.

U kupovnim pastama za zube znaju se naći razne toksične tvari poput natrij flourida, natrij lauril sulfata, triklosana, umjetnih boja i aroma, propilen glikoa..No jeste li znali da i kod kuće možete sami napraviti nešto slično pasti za zube, a ujedno i jeftinije, piše atma.hr

Domaće paste za zube se ne pjene jer nemaju štetni natrij lauril sulfat.

Ovaj se recept je ukusan pa će ga i djeca koristiti.

Sastojci:

3 žlice djevičanskog kokosovog ulja
2-3 žlice sode bikarbone
1 žličica ekstrakta stevije (cca 50 mg) radi slatkastog okusa (ili ½ čajne žličice suhog mljevenog lišća stevije)
15-20 kapi eteričnog ulja paprene metvice (i/ili cimeta, naranče,…)

Postupak:

Rastopiti ili malo omekšati kokosovo ulje. Ako je ulje u tvrđem stanju koristite vilicu, a ako je u tekućem stanju koristite žlicu. Umiješajte druge sastojke i dobro promiješajte. Ako koristite potpuno rastopljeno kokosovo ulje, morati ćete promiješati nekoliko puta kako se smjesa hladi kako bi se soda bikarbona fino rasporedila i povezala.

Stavite smjesu u tubu (može se kupiti prazna tubica u ljekarni na koju se naknadno stavi čep s užim otvorom za istiskivanje ili u malu staklenku (možete napraviti različite staklenke za svakog člana obitelji).

 




 

Autor:atma.hr / A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.