Marjan Susenj/PIXSELL

PLIVANJE NE MORA BITI JEDINA LJETNA AKTIVNOST: Pogledajte naše tri preporuke!

Autor: dnevno.hr

Za one koji uz more i plažu ne vežu samo sunčanje, malo plivanja i pasivan odmor pripremili smo tri zabavna ljetna sporta

1. Odbojka na pijesku

Ljetna odbojka donosi zabavu, druženje i trošenje kalorija bez osjećaja kako se morate mučiti. Gotovo su sve mišićne grupe aktivne tijekom igre. Prije nego što zaigrate, potrebno je pregledati postoje li možda oštri kamenčići, ostatci stakla ili granja u pijesku. Zbog same prirode terena, ozlijede su svedene na minimum, a podloga je blagonaklona i prema vašim stopalima.  Ovaj ljetni sport jednako je zabavan profesionalnim sportašima, kao i rekreativcima i zato nabavite loptu, nađite pijesak i uz pravu ekipu zabava može početi!

2. Trčanje na plaži

Jedna od omiljenih rekreativnih disciplina je trčanje, a mnogi imaju svoju gradsku rutinu trčanja po zemljanim ili betonskim podlogama. Svojih navika ne morate se odreći niti ako ljetujete na moru. Pijesak je pogodan za trčanje, no potrebno je prilagoditi i opremu. Morski zrak je dobar za pluća, a trčanje u tim uvjetima oslobađa stresa, a to je upravo ono što nam na plaži i treba. Plaže su idealne za spajanje ugodnog s korisnim. Dok uživate u pogledu, bilo jutarnjem ili večernjem, vaše tijelo bit će vam izrazito zahvalno.

3. Aqua aerobic

Ako i niste neki ljubitelj aerobica općenito, dajte priliku aqua aerobicu! Ova ”vodena” verzija kopnenog sporta, zabavlja sve dobne skupine. Potrebni su vam bazen ili more, dobra glazba i malo ritma.Voda pruža potreban otpor vašim mišićima, a vi ste aktivni i bez da na to previše mislite. Uz vodeni efekt rashlađivanja moći ćete duže izdržati i poboljšati kondiciju, a dobro raspoloženje neće izostati!

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.