PALITE CIGARETU ODMAH NAKON JELA? Onda sigurno niste znali za ovo!

Autor: Zrinka K.

Suzdržite se od cigarete nakon jela!

Većini pušača cigareta zapravo je najslađe zapaliti cigaretu odmah nakon jela. Prema službenoj znanosti cigareta se ne preporuča nikada, no ono na što znanstvenici i liječnici posebno upozoravaju je pušenje cigarete odmah nakon jela. Prema riječima znanstvenika, cigareta nakon jela izuzetno je opasna, a njome se cijeli organizam jako oštećuje, jer to je, kako kažu, kao da ste zapalili čak 10 cigareta odjednom. Također, pušenje naročito utječe na iritaciju crijeva.

Probavni sustav djeluje na cijelo tijelo, a nikotin se vezuje s kisikom u krvi, jer se tada lakše apsorbira. Znanstvenici upozoravaju da se cigaretom nakon jela drastično povećava opasnost od raka crijeva, ali i raka pluća.

A cigaretu, ako baš morate, konzumirajte 20 minuta nakon jela!

Ni voće ne jedite odmah

Voće se obično razgrađuje u organizmu odmah, ali samo ako jedete voće odvojeno od ručka pa se voće preporuča kao međuobrok.  Ako voće jedete odmah poslije obroka, ono će ostati u tijelu zbog prethodno unijetih namirnica i otpustiti toksine u želucu koji utječu na stvaranje celulita. Dakle, jedite voće na prazan želudac ili dva sata poslije obroka.

Autor:Zrinka K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.