Ovo su TRI PRAVILA za doručak pomoću kojih ćete SMRŠAVJETI!

Autor: B.Biško

Za sve one koji ne mogu ući u drastične promjene prehrane kako bi smršavjeli, donosimo tri lagana koraka koja će vam pomoći da dugoročno dođete do pristojnih rezultata.

Doručak je najvažniji obrok u danu, postoji više razloga zašto je tomu tako. Ali postoje i pravila vezana za njega kojih se morate držati ako pokušavate smršavjeti.

Na ove tri stvari trebate misliti prilikom svog prvog obroka.

1) JEDITE RANO

Istraživanja su otkrila da doručak poboljšava metabolizam i pospješuje da tijekom dana budemo manje gladni pa kasnije zdravije ručamo i zdravije večeramo. Kako bi vam tijelo brže sagorijevalo masti, nakon buđenja doručkujte što ranije možete.

2) JEDITE DOK NE BUDETE SITI 

Neka vam doručak bude obilan i bogat kako ne biste za dva-tri sata opet bili gladni. Jedite hranu koja se sporo probavlja: hrana koja sadrži mnogo vlakana i mnogo proteina dobar je izbor jer će vam dati neophodnu energiju. Pazite da doručak ne sadrži u sebi mnogo šećera.

3) NE PRETJERUJTE 




Obilan doručak će vas zasititi, ali nemojte pretjerivati. Jedite umjereno, taman onoliko koliko vam treba. Kada osjetite da ste siti, stanite. Ne morate pojesti sve što je ispred vas.

Autor:B.Biško
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.