Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovo su namirnice koje DEFINITIVNO sagorijevaju kalorije!

Autor: Dnevno.hr

Vjerovali ili ne, postoje namirnice koje vam mogu pomoći da na ukusan i zdrav način izgubite dodatne kilograme.

Grejpfrut – Osim što ubrzava metabolizam i pomaže pri sagorijevanje kalorija. Ovo voće će vas brzo zasititi, a osjećaj sitosti će trajati. Grejpfrut je bogat vlaknima koji će stabilizirati razinu glukoze u krvi. Dodajte grejpfrut salati, napicima ili napravite sok od ovog osvježavajućeg voća.

Celer – Tajna celera je vrlo jednostavna: on sadrži malo kalorija i dok ga konzumirate pomaže vam pri sagorijevanju masnoća. Celer se uglavnom sastoji od vode i zbog toga je poželjan sastojak u svakoj izbalansiranoj dijeti. No, samo od celera nećete dobiti ljudskom tijelu važne minerale i hranjive tvari, pa se preporuča konzumacija celera s drugim namirnicama.

Cijelozrnate žitarica – Cijelozrnate žitarice su zdravije od onih prerađenih i smanjuju rizik od kroničnih oboljenja. Ova vrsta žitarica je odličan dodatak u prehrani. Osim što su bogata brojnim vitaminima, mineralima, nemaju masnoća.

Zeleni čaj – Ovaj ukusan napitak ima mnogo ljekovitih svojstava. Bogat je antioksidansima, koji ubrzavaju metabolizam i pomaže pri mršavljenju.

Omega 3 masne kiseline – Omega 3 masne kiseline reguliraju metabolizam. Ove masne kiseline reguliraju razinu hormona leptina, koji kontrolira brzinu sagorijevanja masti. Omega 3 masne kiseline se nalaze u ribi (tuna, haringa, losos).

Kava – Većina ljudi voli svoj dan započeti s kavom. Osim što nas kofein razbudi može nam i popraviti raspoloženje. Kada kofein dođe u ljudski organizam, ubrzavaju se otkucaji srca, krv uzima više kisika i kalorije se brže troše. Nažalost, taj efekt mogu usporiti razni dodaci koje stavljamo u kavu, prije svega šećer i mlijeko. Kavi jednostavno dodajte cimet i dobit ćete fantastičan aromatični užitak.

Začinjena hrana – Sva začinjena i pikantna hrana vam može pomoći pri sagorijevanju kalorija. Obično nije visokokalorična, brzo vas zasiti i odličan je izbor za glavno jelo. Svom jelu dodajte malo ljute papričice i uživajte u pikantnim obrocima koji su prijatelji vitke linije.




Brazilski orah – Ova grickalica je odličan saveznik u obračunu s kilogramima. Brazilski orasi mogu ubrzati vaš metabolizam, pomoći vam da se riješite celulita i ojačate imunitet.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.