Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ovo su 4 aktivnosti kojima ćete oblikovati savršenu stražnjicu

Autor: dnevno.hr

Rolanje

Iako na prvu zvuči kao zabava, rolanje je itekako ozbiljna vježba. Rolanjem ćete potrošiti višak kalorija (sat vremena vožnje rolama sagorjet će gotovo 500 kalorija ), ali će raditi i vaši mišići. Rolanjem će se aktivirati mišići nogu, stražnjice i bedara. Nakon dva do tri tjedna rolanja vidjet ćete prve rezultate na svome tijelu, piše ordinacija.hr.

Veslanje

Da bi veslali ne morate se doista uputiti na more ili jezero. Dovoljno je u teretani naći spravu za veslanje i vježbati dvadesetak minuta. Fokusirajte se na to da su vam stopala “zalijepljena” za pedale, dok se odgurujete petama. Sva snaga za veslanje mora dolaziti iz stražnjice.

Preskakanje užeta

Ova odlična vježba sagorijeva više kalorija od većine drugih kardiovaskularnih vježbi. Također, paralelno oblikuje i gornji i donji dio tijela. Za dodatan učinak za vašu stražnjicu malo izmijenite tehniku skakanja: skupite noge i savijte koljena, pa uže preskačite naizmjence ulijevo i udesno, kao da vozite slalom.

Podizanje noge na lopti




Lezite na loptu za pilates tako da se bokovima i trbušnim mišićima oslanjate na nju, a podlakticama se pridržavajte na tlu. Držeći lijevu nogu na podlozi, zategnite desnu i podignite ju tako da bude u ravnini s kralježnicom. Stisnite mišiće stražnjice. Važno je ne podizati nogu previsoko jer će tada raditi mišići leđa.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.