Maxpixel

Ovo povrće će vas osvježiti, ali će i pomoći vašem organizmu!

Autor: dnevno.hr

Omiljeni sastojak osvježavajućih ljetnih salata – krastavac, osim što je bogat vitaminima A i C, sadrži silicij koji jača naša vezivna tkiva, piše Times of India.

Cucumis sativus potječe iz Indije, a prije 5.000 godina koristili su ga drevni narodi s obronaka Himalaje. Osim što je dobar za vaše zdravlje, ovo povrće ubrzava topljenje kilograma.

Također, krastavac sadrži izrazito mali broj kalorija i ima nisku energetsku vrijednost – to je posebno dobro kada vas uhvati glad, a pazite na broj unesenih kalorija!

Vitamini i minerali koji se nalaze u ovom povrću hrane stanice u organizmu što znači da ćete imati veću kontrolu gladi. Samim tim ćete spriječiti prejedanje i smanjiti želju za slatkišima i junk foodom.

Jedna trećina krastavca (oko 100 gr) sadrži samo 16 kalorija. Zašto? Jer se sastoji gotovo isključivo od vode!

Krastavac nije neophodno jesti samo u sirovom obliku – budite kreativni: dodajte ga u smoothie ili sok od limete, kao kriške – izvrstan napitak za mršavljenje.

Osim toga, krastavac će vam očistiti kožu, boriti se sa upalama, pospješiti će probavu i pomoći vašem tijelu da ostane hidratizirano u ove vruće ljetne dane.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.