Screenshot

OTKRIVENA STROGO ČUVANA TAJNA IZ MCDONALD’SA: Ljubitelji krumpirića, mogli biste se šokirati!

Autor: dnevno.hr

Ako ste mislili da je ova vrsta obroka posna, bili ste u velikoj zabludi.

Ukoliko ste se ikada pitali zbog čega pomfrit iz popularnog McDonald’sa ima tako neodoljiv okus, mogli biste se neugodno iznenaditi odgovorom.

Tvrtka na svojoj službenoj stranici  navodi da je riječ o “prirodnoj aromi govedine”, dodatku koji se dobiva iz mlijeka. Dakle, ako ste mislili da je ova vrsta obroka posna, bili ste u velikoj zabludi.

Tijekom procesa hidrolize, proteini iz pšenice i mlijeka razgrađuju se vodom, a rezultat je ukus koji pomfritu daje poznatu ‘mesnu’ mirisnu notu.

Pomfrit se pravi od cijelih krumpira, koji se gule, režu i djelomično pržee, nakon čega se naglo hlade, pakiraju i odvoze u restorane.

“Narežane krumpire   provlačimo kroz  stroj za blanširanje kako bismo uklonili sve prirodne šećere iz njih”, kazaoje manager jedne tvrtke  iz Kanade koja pomfritom McDonlad’s

“Nakon toga dodajemo dekstrozu kakmo bismo ujednačili  površinu krumpira i dodatke koji spriječavaju da on potamn'”, dodao je




 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.