Pixnio

Obnovljena poliklinika Klinike za očne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice

Autor: Hina

U 2017. pregledano je gotovo 77.000 pacijenata, hospitalizirano oko 3000, a operirano 6600 pacijenata

U KBC-u Sestre milosrdnice u petak je otvorena obnovljena poliklinika Klinike za očne bolesti, u koju je uloženo dva milijuna kuna, zahvaljujući čemu je ambulantni dio klinike po prvi puta renoviran nakon 1975. godine.

“Renovirano je između 600 i 700 četvornih metara prostora u kojem su ambulante za rad s vanjskih pacijentima, dijagnostički dio i dio za male operativne zahvate”, rekao je predstojnik Klinike Zoran Vatavuk.

Sredstva za obnovu osigurali su Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, ali i djelatnici Klinike, koji su se osim novčanih priloga odrekli prihoda od kliničkih studija i tako donirali oko 300.000 kuna.

U Klinici za očne bolesti liječe se pacijenti iz Zagreba i Zagrebačke županije, no veliki broj pacijenata dolazi i iz drugih hrvatskih županija te Bosne i Hercegovine. S Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje ugovoreno je 25 specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti u kojima se godišnje pregleda oko 8000 pacijenata.

Tako je lani pregledano gotovo 77.000 pacijenata, hospitalizirano oko 3000, a operirano 6600 pacijenata.

U Klinici je 75 zaposlenih –  23 liječnika i 51 medicinska sestra, a dijagnosticiraju se i operiraju gotovo sva očna oboljenja. Zbog stručnosti djelatnika i specifičnosti rada Klinika za očne bolesti je proglašena Referentni centrom Ministarstva zdravstva za genetičke bolesti oka, za glaukom te kataraktu i refraktivnu kirurgiju oka.

Otvorenju obnovljene poliklinike prisustvovao je ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je podsjetio na veliku tradiciju i visoku kvalitetu Klinike, dok je ravnatelj bolnice Mario Zovak naglasio golemi protok pacijenata jer se radi o vrhunskoj ustanovi, koja radi sve najmodernije zahvate u okulistici i prati sve svjetske trendove.




Zovak je rekao kako je prošla godina za KBC bila financijski teška jer je svaka kuna ulagana u lijekove i medicinski materijal, pa nije bilo velikih kapitalnih ulaganja. Ova obnova realizirana je zahvaljujući velikom angažmanu predstojnika Klinike Zorana Vatavuka i njegovih kolega, istaknuo je Zovak.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.