KinderSchokolade

O, NE! Čokolada koju svi obožavaju sadrži kancerogene tvari! Posebno su rizična za malenu djecu

Autor: I.G.

“Ne postoje prihvatljive razine mineralnih ulja koje se mogu nalaziti u hrani i konzumirati. Proizvođači su odgovorni za ovakve rezultate – umjesto da povuku proizvod s polica i upozore kupce, oni tvrde kako je sve legalno”, upozorili su iz Foodwatcha.

Organizacija za zaštitu potrošača Foodwatch je testirala više od 20 različitih vrsta čipsa, grickalica i čokolada diljem Njemačke, a ono što su dobili kao rezultat, vrlo je zabrinjavajuće.
Testiranje je, naime, pokazalo kako su popularne Kinder Riegel čokoladice, Lindtov Fioretto Nougat Minis i Rübezahlove čokoladice Sun Rice ClassicSchokohappen pozitivne na kancerogene supstance – aromatska mineralna ulja (MOAH) i zasićena mineralna ulja (MOSH).

Ova ulja, prema rezultatima testiranja, mogu nanijeti dugoročnu štetu ljudskim organima, a posebno su rizična za malenu djecu.

“Ne postoje prihvatljive razine mineralnih ulja koje se mogu nalaziti u hrani i konzumirati. Proizvođači su odgovorni za ovakve rezultate – umjesto da povuku proizvod s polica i upozore kupce, oni tvrde kako je sve legalno”, upozorili su iz Foodwatcha i pozvali trgovačke lance da uklone ove proizvode sa svojih polica.

Autor: I.G.

ZADNJE VIJESTI