Marko Lukunic/PIXSELL

NOVOST U ZDRAVSTVU Kod doktora ćete se moći naručiti putem – mobitela!

Autor: Dnevno.hr

Portal dostupan preko sustava e-Građani.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u rujnu u probni rad pušta Portal za pacijente, povezan s eKartonom, te mobilni portal za naručivanje i komunikaciju pacijenata s liječnicima primarne zaštite preko mobilnog telefona.

Portal dostupan preko sustava e-Građani

Preko Portala za pacijente građani će moći vidjeti svoje propisane i izdane lijekove, nalaze i otpusna pisma, dodatno upravljati pravima pristupa svom eKartonu, te imati uvid tko je i kada pristupao pojedinim dijelovima njihova kartona, najavio je u srijedu na konferenciji za novinare v.d. ravnatelj HZZO-a Fedor Dorčić.

Portal će idućega tjedna biti dostupan na računalima putem sustava e-Građani i omogućiti pristup središnjem elektroničkom zdravstvenom zapisu – eKartonu, koji u probni rad kreće 1. rujna.

Mobilni portal za pacijente

U HZZO-u najavljuju da će u idućih deset dana u probni rad pustiti i mobilni portal za pacijente s mobilnim telefonima, preko kojega će se moći naručivati u ordinacije obiteljske medicine, slati zamolbe za obnovu kontinuirane terapije ili izdavanje doznaka.

Mobilni portal bit će dostupan na posebnoj web adresi, a pristup će omogućiti izabrani doktor kod kojeg će pacijent potpisati izjavu te dobiti lozinku za ulaz u mobilni portal.

Nakon što se zamolba obradi ili dodjeli termin, pacijent će, opet kroz mobilni portal, automatski primiti odgovarajuću povratnu informaciju.

U HZZO-u ističu da je mobilni portal siguran komunikacijski kanal, te da će svaka komunikacija automatski biti evidentirana u kartonu pacijenta. Liječnik će, temeljem profesionalne procjene, odlučiti kada treba pozvati pacijenta u ordinaciju.

Mobilni portal za pacijente već je prošao testnu fazu pilot-projekta u trajanju od više mjeseci, te je pokazao izvrsne rezultate. Ankete provedene među doktorima i pacijentima pokazuju da je 98 posto korisnika bilo zadovoljno novim funkcionalnostima, kažu u HZZO-u.

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.