commons.wikimedia.org

Neobičan lijek za nesanicu: Čaj od banane i cimeta čudotvoran je spoj!

Autor: T. P.

Kako pripremiti čaj od banane i cimeta? Jednostavno!

Banane su odlično rješenje za sve one koji se bore protiv zadržavanja vode, natečenosti nogu i celulita.

Korisne su i za reintegraciju mineralnih soli koje se gube znojenjem, a pomažu i kod hipertenzije. Blagotvorno djeluju i na mišiće jer sprječavaju njihovo grčenje, bogate su  kalijem, a sadržavaju i magnezij, kalcij, fluor, fosfor, željezo, cink i bakar. Banane obiluju beta-karotenom, vitaminom grupe B te vitamine C i E. Sve su to podatci koje ste o bananama možda već čuli, no znate li da se od ovog zanimljivog voća može skuhati i čaj? I to ljekovit čaj koji pomaže kod nesanice!

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Važno je da bananu kombinirate s cimetom, sastojkom koji sadržava esencijalna ulja poput eugenola, vitamin A, pantotensku kiselinu, nijacin i pirodiksin. Cimet potiče cirkulaciju i probavu te je njegova uporaba i iz tog razlgoa vrlo preporučljiva. Kalij iz banana opustit će mišiće i pripremiti tijelo za spavanje, a tome će pomoći i magnezij koji smiruje tijelo. Aminokiselina triptofan koja se također nalazi u bananama pomaže podizanju razine serotonina koji regulira san.

Kako pripremiti čaj od banane i cimeta?

Jednostavno. Ogulite bananu i stavite je cijelu kuhati deset minuta. Vodu potom procijedite i u nju dodajte prstohvat cimeta.Kuhanu bananu slobodno pojedite, a čaj popijte sat vremena prije nego što planirate na počinak. Vrijedi pokušati!

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.