Red Paprika (Capsicum annuum)

Ne želite umrijeti od teških bolesti: Evo što vam je činiti i što paprika ima s time

Autor: I.Delić

Začinjena hrana je zdrava.

Redoviti konzumenti ljute hrane produljuju svoj životni vijek, a osim toga imaju i manje šanse oboljeti od teških bolesti poput raka ili srčanih te respiratornih oboljenja-.

-Naša analiza ukazuje na vezu između konzumiranja začinjene hrane i dužine života, kao i smanjenog mortaliteta- ističe se u studiji grupe međunarodnih istraživača, objavljenoj u časopisu British Medical Journal. Višegodišnje promatranje navika oko 500 tisuća stanovnika Kine od 30 do 79 godina pokazalo je da su osobe koje su gotovo svaki dan jele ljutu hranu živjele dulje, ali i rijeđe oboljevale od smrtnih bolesti.

Znanstvenici predpostavljaju da glavnu ulogu ima kapsaicin, aktivna supstanca koja se nalazi u ljutim papričicama i koja ima antioksidativno i antiupalno djelovanje, što pomaže u borbi protiv bolesti.

 

photo by:

Autor: I.Delić

ZADNJE VIJESTI